Jak se zbavit černých teček nebo si doma vyčistit obličej.

Dívky, nedávno jsem zde četl o nějakém léku, podle recenzí jen magických, uložil to do záložek, ale příspěvek byl smazán, prostě ho nemůžu najít! Řekněte mi recept, prosím.

  • Péče o obličej
  • * Pravidla Společenství
  • Vypnuto
  • Vlasy: stříhání a barvení vlasů
  • Oční make-up
  • Manikúra a pedikúra
  • Módní oblečení
  • Parfémy a kosmetika
  • různé
  • Výrobky na vlasy
  • Výrobky na obličej

Komentáře uživatelů

Umývám si obličej proti černým bodkám pomáhá

Čištění nevyřeší problémy s černými hlavami. Kurz peelingu vám pomůže ztenčit vrstvu pokožky. Výsledkem je, že póry se zúží a bude mnohem méně černých teček.

Peeling jsem provedl dvakrát chloridem vápenatým. Agresivní, samozřejmě, ale na nose nejsou prakticky žádné černé tečky, póry se již staly na tvářích a lícních kostech

Také jsem slyšel o chloridu vápenatém, že má dobrý účinek... Ale nevíte, že tento peeling můžete použít během těhotenství?

Upřímně nevím. Vím jen, že není absolutně vhodný pro suchou a citlivou pokožku..

No, mám tlustý, takže to chci zkusit, ale nevím, jestli je to možné.

očistěte si obličej (umyjte si obličej čisticím prostředkem), vatovým tamponem naneste chlorid vápenatý, vysuší se, naneste více. Může být aplikován 4-5krát. Když uschne, trochu ji držte (držel jsem ji, dokud jsem nezačal cítit, že se mi pokožka peče). Vezměte mýdlo (například pro děti), napěňte si ruce a vmasírujte si ho přes obličej. Pilulky se začínají odvíjet (to není kůže, je to chlorid vápenatý, který reaguje s alkáliemi).

Poté opláchněte velkým množstvím vody. Naneste na obličej mastný krém nebo panthenol nebo kosmetický olej. Vlastně všechno.

přidá se ještě jedna soda a sůl, ale neriskoval bych to, krystaly soli jsou příliš ostré, kůže by se mohla zranit

Čištění obličeje. Černé skvrny

Uklidím poprvé, tolik otázek.
Zatímco hlavním úkolem je odstranit černé tečky z T-zóny (čelo a nos)
Četl jsem recenze - mnoho radí o Moskvě až Boyartsevovi
V tomto ohledu otázka. Pokud, jak píší holky, čištění trvá 30 minut - jak bude mít čas na vyčištění všech mých teček?

A další otázka - v mládí kamarádka kosmetičky navrhla tyto body vyčistit, začala je čistit smyčkou - bolest byla pekelná. Nemohl jsem to vydržet. Teď se nějak čistí bez bolesti? Možná otupělý?
A také jsem četl, dělat atraumatické čištění (HL), Zbaví to černé tečky? Nebo jen mechanika, jen drtit?

Například jsem vždy měl problémovou pleť
Podle recenzí jsem šel k Anně Leonidovně na ST-Clinic na Weineru.

Nanesla na mě několik přípravků, provedla mechanické čištění, vůbec to nebolí, místy to bylo trochu nepříjemné.
Poté aplikovala uklidňující masku.
Procedura trvala asi 2 hodiny.
Účinek trval dlouho
Uplynul rok
Již brzy

Jak odstranit černé tečky na obličeji recenze

Zveřejnil Sulamita dne Čt 13. července 2006 10:42

Ukázalo se, že mým hlavním problémem je žlučník..
Ale vyrážky v této části obličeje se objevují po záchvatech dysbiózy (pálení žáhy, tíže v břiše, bolestivá kolika).
Nebo jsou takové problémy spojeny se žlučníkem.

Pokud víte, pomozte mi na to přijít.

Autor: Lara, Čt 13. července 2006 11:54

Autor: Bestiya, Pá 29. prosince 2006 10:34

Obecně jsem se rozhodl sdílet. Podívejte, kdo vám přijde vhod.
Pravěk.
Díky své matce jsem žil přechodný věk bez jediného pupíku.
Vyrobili jsme si tinkturu, láhev vodky / 0,5 / + okurka / trochu víc než průměr. trval na tom týden.
Chápu, že nyní existuje mnoho různých prostředků. Ale to je ověřeno!

A teď, když jsem žil až do věku 24 let. Jako teenager mi pupínky neopouštějí obličej. a na nejnebezpečnějším místě na obličeji / nebezpečný trojúhelník - obrys nosu / Existuje kategorické čištění, říká se, že je zakázáno, a to i pro profesionály. Četl jsem hodně jednou.
Že jsem prostě nezkoušel / pravděpodobně metabolismus nebo něco vnitřního / obecně, můj přítel měl problém, jen v ještě horší formě. obecně se doporučuje koupit „Zenith“ v lékárně. můj obličej je čistý. ani problém menstruace není na obličeji relevantní.. //
Tady.

Delikátní téma. akné na zádech

Publikováno Fever v Pá 23. března 2007 22:16

tady. Byl jsem pokrytý pupínky na zádech. Není třeba skrývat úsměvy (snad laskavé), ale tak to je. Nevím proč. Nejím moc sladké, protože půst je teď. Eeee. Zdá se, že se často umývám

může někdo znát zázračný recept? :)) no, nebo alespoň důvod..

Autor: fenix, Pá 23. března 2007 23:25

Přidat příspěvek »So 24. března 2007 0:23

Příspěvek od Nelli So 24. března 2007 14:25

Horečka, neuvěříš. Jděte ke gynekologovi. Pomáhá kurz antikoncepčních pilulek, jako je například „Diane 35“. Samozřejmě nepožádejte o pilulky hned. Nejprve musíte zkontrolovat celkové hormonální pozadí..
Je to jen to, že můj lékař mi vysvětlil. U žen se to stává - hormony se rozhodnou hrát žerty, mužské hormony přehánějí obsah ženských a mohou to mít takové nepříjemné následky.

Pokud teď nečekáte, budete mít čas se toho zbavit do léta.

Autor: Alenka Ivanov, So 24. března 2007 15:06

15 snadných způsobů, jak se navždy zbavit černých teček na obličeji a nosu, recenze

Miliony mužů a žen sní o čisté pokožce obličeje, ale každý druhý člověk alespoň jednou čelil problému nesprávného fungování mazových žláz, ucpání pórů a zánětu. Jak se zbavit černých teček, mastného lesku a dosáhnout dokonalé pleti je otázka, kterou hledají lidé všech věkových skupin..

Existuje mnoho způsobů, jak zacházet s komedony, většina z nich je k dispozici doma.

Hodnocení způsobů, jak se co nejrychleji zbavit černých teček

Černé tečky (otevřené komedony) pocházejí z nezdravé stravy, stresu, nemocí vnitřních orgánů a také z nekvalitní kosmetiky.

Ignorování problémů vede k růžovce, chronickým vyrážkám, bolestivým vředům. Chcete-li se zbavit černé tečky nebo velkého počtu z nich, není nutné jít do salonu - můžete použít lidové metody, recepty i hotové zakoupené výrobky.

Napařování

Napařování vám umožní připravit pokožku na bezpečné a účinné čištění od černých teček - horké páry otevírají póry, změkčují pokožku, zjednodušují odstraňování komedonů a tím minimalizují riziko mechanického poškození pokožky.

  • Kupte si v lékárně suchou šalvěj, heřmánek, lípu, měsíček nebo tymián.
  • Nalijte vybranou bylinu vroucí vodou (1 sklenici vody + 1 lžíci surovin), vařte 1 minutu na mírném ohni, vypněte a nechte 20 minut pod víkem.
  • Když vývar trochu vychladne, ohněte přes něj obličej a zakryjte si hlavu ručníkem - musíte dýchat ve dvojicích asi 15-20 minut.

Metoda nejen připravuje na čištění nebo aplikaci kosmetiky na péči, ale také pomáhá normalizovat práci mazových žláz, pokud se postup opakuje ne více než 1krát za 10 dní. Je nebezpečné zneužívat napařování - můžete dosáhnout nadměrného zvětšení pórů, které hrozí ještě větší mastnou pokožkou a novými vyrážkami.

Mechanické čištění

Mechanické čištění vám pomůže rychle se zbavit mazových zátek - postup často provádějí certifikovaní kosmetologové, ale můžete to udělat i sami.

Chcete-li dosáhnout účinku a nepoškodit pokožku, musíte dodržovat hygienická pravidla:

  • Před čištěním si obličej otřete speciálními přípravky (mléko, pěna, tonikum na praní), abyste odstranili kosmetiku, prach, nečistoty.
  • Vyčistěte obličej v páře vodou, znovu ošetřete peroxidem vodíku.
  • Otřete si ruce alkoholem.

Po dezinfekci vytlačte černé tečky jemným stisknutím prstů nebo speciálních nástrojů. Mechanický náraz hřebíky je zakázán - pokud je prut hluboce usazen, musíte jej opustit a postup opakovat později. Na konci čištění si obličej znovu otřete peroxidem, póry můžete utáhnout pomocí toneru nebo pleťové vody.

Doporučuje se přestat používat dekorativní kosmetiku alespoň několik dní po vytlačování.

Četnost: 1–2krát za měsíc.

Kyselina salicylová

Majitelé smíšené pokožky mohou v lékárně použít kyselinu salicylovou. Produkt pracuje opatrně, pomáhá očistit citlivé oblasti nejen na obličeji, ale také na zádech nebo hrudníku. Levná: asi 20 rublů na 40 ml.

Výhodou kyseliny salicylové je, že jen zřídka způsobuje podráždění nebo odlupování a postup trvá méně než 5 minut. Postačí navlhčit vatový tampon farmaceutickým roztokem a problémové místo ním několikrát otřít.

Četnost: 2–3krát denně po dobu jednoho měsíce, poté si musíte dát alespoň týdenní pauzu. Složky kyseliny salicylové jsou jemné, výrazný viditelný účinek se dostaví za 5-7 dní.

Sůl se sodou

S nadměrným obsahem tuku pomáhá soda a sůl. Nejběžnější jsou v kuchyni každého.

Recept na odstranění komedonů je co nejjednodušší:

  • Smíchejte sypké komponenty ve stejném poměru.
  • Přidejte trochu vody (za vzniku kaše).
  • Naneste na předem napařenou pokožku vatovým tamponem nebo speciální houbou.
  • Masírujte problémové oblasti po dobu 3–5 minut krouživými pohyby bez tlaku, aby nedošlo k poranění horních vrstev pokožky.
  • Po uplynutí stanovené doby omyjte zbývající směs teplou tekoucí vodou.
  • Na vlhkou pokožku naneste uklidňující krém nebo gel.

Metoda je kontraindikována v případě loupání, oděru, mikrotrhlin, soli a sody jsou vysušeny a mohou poškodit dehydratovanou oblast.

Jak často a kolik musíte udělat postup: 2-3krát týdně, večer, po dobu nejméně jednoho měsíce (obecně neexistují žádná omezení, takové čištění lze provádět průběžně, pokud se metoda objevila, aby se trvale chránila před černými hlavami).

Měsíček a led s mořskou solí

V boji proti černým bodům pomáhá odvar z měsíčku, ale ne v jednoduché formě, ale v ledu. Chcete-li připravit čisticí kostky ledu na otření, musíte si koupit květiny měsíčku v lékárně, nalijte 2 lžíce surovin do vhodné nádoby a nalijte 0,5 litru vroucí vody.

Vývar by měl být vyluhován po dobu 2 hodin, po které - kapalinu z květenství napněte malými úlomky, přidejte 5 čajových lžiček mořské soli, důkladně promíchejte. Jakmile jsou krystaly zcela rozpuštěny, můžete nalít bylinnou vodu do ledových forem (kdokoli to udělá).

Zmrazené kostky budou hotové za pár hodin. Vhodné pro každodenní použití ráno (myjeme se těmito kostkami, počkáme 10-15 minut a umyjeme si obličej studenou vodou) - černé tečky se po několika použitích začnou odbarvovat a zmizí.

Teplý kefír

Fermentované mléčné výrobky působí na pokožku jako peeling - kefír je schopen štěpit tuky, zjevně zjasnit pokožku a navíc ji vyživit.

Chcete-li vyčistit póry od mazových zátek, potřebujete:

  • Kupte si kefír s obsahem tuku nejméně 2,5%, nalijte několik polévkových lžící do hrnečku na kávu nebo jiného hrnečku.
  • Zahřejte produkt na 50-60 stupňů v hlubokém talíři s horkou vodou nebo ve vodní lázni (je lepší nepoužívat mikrovlnnou troubu, kefír se může zvlnit).
  • Naneste na problémovou oblast vatový tampon, houbičku nebo kousek přírodní látky.
  • Umyjte po 20-30 minutách - během této doby se aktivuje kyselina a rozkládá tukové usazeniny v pórech.

Po proceduře není nutné pokožku otírat, můžete počkat, až obličej sám uschne (můžete se navíc navlhčit termální vodou, pokud existuje) - vlhkost nedovolí, aby se objevil peeling.

Je bezpečné používat kefír na jakékoli akné na těle. Účinek manipulace se dostaví po 2 týdnech, pokud čištění opakujete každé 3-4 dny. Metodu můžete používat pravidelně.

Med s citronem

Chcete-li připravit medovo-citronovou masku na černé tečky a záněty, musíte smíchat 1 lžíci čerstvě vymačkané citronové šťávy a dvakrát tolik medu. Hmotnost by měla být jednotná, bez citrusových vláken.

  • Naneste produkt na problémové oblasti na obličeji nebo na těle..
  • Při aplikaci netahejte za pokožku, pohyby by měly být sotva znatelné, poklepávající.
  • Vyhněte se oblasti očí.
  • Doba aplikace produktu - 10-15 minut.
  • Umyjte se studenou vodou.
  • Po ukončení procedury je vhodné nanést výživný krém.

Citron hodně schne, proto je kontraindikován pro majitele citlivé a suché pokožky. Tuto masku můžete použít 1–2krát týdně, a to ráno i večer, pokud jsou v problémových partiích vysoký obsah tuku.

Aktivní uhlí

Mnoho kosmetických přípravků pro péči má ve svém složení dřevěné uhlí - absorpční částice odvádějí nečistoty a dobře dezinfikují. V boji proti otevřeným komedonům lidovými metodami jsou nepostradatelné farmaceutické tablety s aktivním uhlím.

K výrobě domácího peelingu budete potřebovat:

  • sorbentová deska s 10 tabletami;
  • 2 čajové lžičky teplé vody.

Aktivní uhlí je rozdrceno, zředěno kapalinou do stavu zakysané smetany a poté naneseno na oblasti poseté černými tečkami.

Optimální doba expozice produktu je 10 minut, během nichž musíte pokožku jemně masírovat. Drsná struktura působí jako drhnutí k odstranění odumřelých buněk.

Poté si umyjeme obličej. Pokud je pokožka mastná nebo kombinovaná - s tekoucí vodou, pokud je suchá - se speciálním zakoupeným mlékem (v tomto případě se po 15 minutách budete muset umýt vodou).

Četnost: 2-3krát týdně, před spaním, bez dlouhých přestávek, aby černé tečky neměly čas se objevit ve velkém počtu.

Cereálie

Hercules je známý každému a je široce používán v tradiční medicíně a je užitečný při odstraňování černého akné na obličeji..

Recept na masku z ovesných vloček:

  • Rozemlejte několik polévkových lžící suché kaše na prášek (pomocí mlýnku na kávu nebo mixéru).
  • Namočte do teplé vody a přiveďte na homogenní kaši.
  • Výslednou směs naneste na bradu nebo oblast T (tyto dvě oblasti jsou s největší pravděpodobností kontaminovány).
  • Pokračujte v tření křoviny krouživými pohyby po dobu dalších 2 minut.
  • Nechte působit na obličeji, opláchněte 20 minut po skončení masáže.

Metodu můžete použít třikrát týdně. Tip: Ovesné vločky také čistí rty od odumřelých buněk pokožky.

Želatina s mlékem

Doma si můžete vyrobit filmovou masku ze želatiny a mléka. Je to snadné, stejně snadné použití, docela efektivní podle recenzí.

  • Nalijte lžíci želatiny se dvěma stejnými - mlékem, promíchejte do hladka.
  • Zahřejte směs ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, aby se granule rozpustily.
  • Naneste hmotu ochlazenou na příjemnou teplotu na kontaminovanou oblast v několika vrstvách (pro aplikaci druhé musíte počkat, až první zaschne).
  • Masku nechte úplně ztvrdnout. Po přibližně 30 minutách lze film jemně zlikvidovat (od okrajů ke středu).
  • Nakonec nezapomeňte umýt, abyste si vypláchli zbytky z obličeje..

Je bolestivé odstranit želatinu z oblastí pokrytých chloupky, respektive stojí za to pečlivě nanášet masku na čelo, aby se směs nedostala na vlasovou linii. Doporučuje se také vyhnout se jemné pokožce kolem očí..

Je žádoucí provádět postup pravidelně, 1-2krát týdně.

Bílý jíl

Přírodní bílý jíl je přírodní sorbent a je široce používán v péči o tělo, vlasy a obličej. Sušená na prach "špína" zužuje póry, odstraňuje toxiny, ničí mazové zátky, eliminuje černé tečky.

K použití nástroje potřebujete:

  • Smíchejte bílý jíl s teplou převařenou vodou (do krémové barvy).
  • Po 10 minutách, když jílovitý bobtná, naneste na nos nebo jiné problémové oblasti.
  • Jakmile maska ​​začne vysychat a praskat, omyjte ji (asi po 10–15 minutách).

Je důležité používat recept s mírou (1-2krát týdně), protože přírodní jíl hodně schne. Po každé expozici bude nutné další zvlhčení krémem (zejména pro suchou pokožku).

Dřeň z aloe

Dalším přírodním lékem na mazové zácpy je maska ​​z dužiny aloe.

  • K vaření budete potřebovat několik šťavnatých listů rostliny aloe. Vnitřní část je z nich odstraněna (pokud je květina mladá, výhonky lze jemně nasekat společně s filmem).
  • Výsledná hmota se použije samostatně nebo s dalšími přísadami, například med s aloe je vhodný pro suchou pokožku, vaječný bílek s aloe je vhodný pro mastnou pleť..
  • Složky by měly být smíchány v poměru 1: 1. Hotová maska ​​se aplikuje na předem očištěnou oblast pokožky po dobu čtvrt hodiny, poté se omyje teplou vodou.

Recept je ideální pro dospívající a majitele citlivé pokožky, uzdravení aloe nezraní zranitelnou pokožku a navíc ji vyživuje užitečnými prvky.

Pro viditelný a trvalý účinek je nutné provádět proceduru čištění 2-3krát týdně večer.

Baziron AS

Z velkého počtu hotových farmaceutických přípravků pro léčbu komedonů je třeba věnovat pozornost gelu Baziron AS..

Droga je populární mezi těmi, kteří nedůvěřují tradiční medicíně a dávají přednost specializovaným látkám vytvořeným k místní eliminaci hlubokých černých teček.

Gel zakoupený v lékárně ušetří, pokud je pokožka zanedbána a vyrážka se stala chronickou.

  • Je povoleno nanášet krém na jakoukoli část těla, i když se v uších objevují černé tečky. Výjimky - oblast kolem očí, rtů.
  • Baziron AS nevyžaduje oplachování.
  • Aplikujte jednou na suchou pokožku (večer) a dvakrát na mastnou pleť (ráno a večer) po umytí po dobu 1-3 měsíců.

Doporučuje se před použitím prostudovat složení, aby se zabránilo možným alergickým reakcím. Pokud gel způsobil zarudnutí nebo svědění, nemusíte jej dále používat.

Cena: asi 725 rublů za 40 trubek (5%).

Uhlíkové proužky

Dalším účinným komerčním antikomedonovým produktem jsou lepivé nosní proužky s aktivním uhlím. Zařízení je bezpečné, snadno použitelné a prodává se v kosmetických prodejnách nebo lékárnách.

Aplikace je velmi jednoduchá:

  • Nos, dříve očištěný od kosmetiky nebo tuku, je navlhčen vodou, nahoře je nanesen proužek (černou stranou na kůži).
  • Po nažehlení se pás nechá vytvrdnout.
  • Po 10-15 minutách expozice je pečlivě odstraněn spolu s mazovými hromaděními z pórů (od okrajů ke středu).

Pás můžete lepit každé 3-4 dny. Černé tečky tedy nikdy nebudou ve velkém množství. Cena se liší v průměru 250 rublů na 10 kusů. Přesná cena závisí na výrobci a marži.

Kávový peeling

Kávový peeling je na stejné úrovni s domácími a kosmetickými výrobky pro černé tečky - jak zbylé zahuštěné z nápoje, tak hotové přípravky jsou vhodné pro péči.

Hustá hmota se nanáší na dříve očištěný povrch pokožky, vtírá se masážními pohyby po dobu 10-15 minut, omyje se tekoucí vodou. Pokud je káva přirozená, můžete manipulace opakovat každý den.

Frekvence používání hotových výrobků s mletými zrny je uvedena v příslušných pokynech nebo na obalu (obvykle 1-2krát týdně). Jejich cena se velmi liší - od 50 do 1 500 rublů. Záleží hlavně na složení a značce.

Je důležité si uvědomit, že použití jakéhokoli nástroje přinese výsledky pouze při systematickém používání; je nemožné se 1krát zbavit problému černých teček.

Skutečné recenze

Valentina, 23 let, Voroněž:

"Pro mě bylo nejúčinnější aktivní uhlí." Pohodlně je proces rychlý. Tabletu rozdrťte, přidejte několik kapek vody, promíchejte a ihned aplikujte. Obvykle ho používám před spaním, abych pomohl pokožce dýchat v noci. Zbavil jsem se černých teček za pár týdnů, občas i nadále používám masky jako prevenci. Je to levné, účinek je rychle patrný. Také jsem se snažil rozdrtit ovesné vločky, namazat si je na obličej, nelíbilo se mi to. Kashitsa se neustále snažil odletět a obarvit vše kolem. Také jsem si očistil obličej solí a sodou, nesedělo mi to, hodně to napíná pokožku, vysušuje ji “.

Natalia, 20 let, Petrohrad:

"Trpěla jsem černými tečkami, akné a dalšími problémy až do 10. ročníku." Myslel jsem, že mě žádné prostředky nezachrání, dokonce jsem se styděl jít ven na procházku. Potom mi přítel řekl o léku Baziron AS, od té doby byl gel vždy v mé kosmetické tašce. Je to drahé (pro studenta), ale výsledek je slušný. Po měsíci aplikace se obličej vyrovnal, pokožka byla zdravá a čistá. Všiml jsem si, že se začínají objevovat sotva znatelné nenávistné body - obnovuji profylaxi s Bazironem. Někdy také používám černou masku na obličej (připravenou k prodeji), která mi také dobře pomůže... Když se mi na nose nahromadilo hodně špíny a nechci drtit černé tečky “.

Vladislava, 28 let, Gelendzhik:

"Nikdy nezměním svůj oblíbený recept na kožní problémy - koupil jsem si v lékárně levný salicylic, ráno a večer jsem si otřel obličej vatovým tamponem, po několika týdnech jsem zapomněl na všechny možné tečky, malé pupínky a další potíže." Vím, že můj přítel neustále používá nosní proužky z uhlí prodávané v obchodě. Říká, že velmi dobře pomáhá udržovat ji čistou, pokud ne běží. Osobně jsem to nezkoušel, není třeba “.

Němec, 19 let, Petrohrad:

"2 roky střední školy šly se strašnou kůží, zkoušely spoustu způsobů, jak se stát normálními, protože si to kolegové dělali legraci." Dokonce i jizvy po zánětu zůstaly. Přátelé doporučili kávové peelingy, bylinné čaje, citron - to bylo marné, protože pokožka je citlivá, zhoršila se. Spásu našel v kyselině salicylové. Jakmile prodejce lékárny poradil s aktivním uhlím, brousil a nanášel na obličej, nevěřil jsem, že to pomůže, ale ze zoufalství jsem si koupil pilulky - déle než rok nejsou téměř žádné kožní problémy. Střídám oba léky podle nálady “.

Julia, 26 let, Nižnij Novgorod:

"Čistím si sám a pravidelně vymačkám černé tečky, hlavně na jaře a na začátku podzimu." Pro dezinfekci používám mravenčí alkohol. Po proceduře po dobu 3 dnů, žádná kosmetika a vystavení slunci. Když jsem se poprvé pokusil vyčistit černé tečky, zanedbával jsem sterilitu. Pak jsem 2 měsíce nevěděl, jak vyléčit zánět malými abscesy. Nyní jsem se stal chytřejším, rozhodně si ošetřuji ruce, dobře si čistím obličej peroxidem. Účinek udržuji solí a sodou, někdy modrou hlínou. Všechny nástroje v komplexu velmi dobře pomáhají “.

Domácí péče (krémy, masky, peelingy, peelingy atd.) - kontrola

Moje cesta, jak se zbavit zanedbaných, hlubokých černých teček. Fotorecepty nejúčinnějších, osvědčených metod boje a samozřejmě fotografií před a po zbavení se černých teček..

Dobrý den! Posledních 6 let svého života jsem žil se strašnými černými hlavami po celém obličeji, které se staly stále hlouběji a hlouběji. Pravděpodobně byl ucpaný každý pór mé tváře. Kromě toho jsem se stále obával o dospívající akné, a tak jsem do boje proti akné vrhl veškerou svou sílu. Místo kvalitního čištění pokožky jsem ji vysušil.

Když tedy akné nakonec zmizelo, nedostal jsem dokonalou pleť, jak jsem chtěl, protože černé tečky, bez ohledu na to, co říkají, stále zkazí vzhled pokožky. Nejprve jsem vždycky skryl tuto chybu v pokožce základem, BB a CC krémy a samozřejmě práškem. To vše odvedlo dobrou práci při maskování černých teček, ale zároveň a slušně zhoršilo situaci a neustále způsobilo akné..

Jak jsem bez úspěchu bojoval s černými tečkami:

Kvůli své finanční situaci jsem si nikdy nekoupila drahou kosmetiku pro černé tečky a ještě více jsem nešla na očistu ke kosmetice. V zásadě vše mělo rozpočet a další z kategorie „domácí recepty“.

Když jsem se zajímal o informace „jak odstranit černé tečky“, dostal jsem v zásadě radu, že obličej potřebuje pravidelně a důkladně čistit pokožku obličeje od kosmetiky, mazu a jiných nečistot.

Koupil jsem různé gely, pěny, krémy, masky na čištění pokožky od černých teček, ale to mi nedalo žádný výsledek. A to vše proto, že kvalitní čištění pokožky pomůže odstranit pouze mělké černé tečky, které jsou téměř venku, a je možné zabránit jejich další tvorbě. A moje černé tečky byly hluboké a zanedbané..

Všechny domácí masky pro černé tečky, které jsou plné internetu: sodová maska ​​pro černé tečky, sůl, ovesné vločky fungují stejně - povrchní čištění a prevence.

Mimochodem, už dlouho používám takový recept jako „mytí ovesnými vločkami z černých teček“. Poté byla pokožka měkká a něžná, ale to nijak neovlivnilo mé černé tečky.

Nejúčinnější prostředky pro černé tečky:

Okamžitě si všimnu, že mám smíšenou pleť, T-zóna je mastná a hádáte, rozšířené póry obličeje. Koneckonců jsou to rozšířené póry obličeje, které jsou náchylné k ucpávání a tvorbě černých teček..

. Všechny mé recepty jsou o majitelích suché a citlivé pokožky celkem drsné, musíte je používat opatrně. Ale pro mě je hlavní věc, že ​​jednají.

Pojďme k nejefektivnějším receptům, které „vyřazují“ černé tečky:

======= 1. domácí maska ​​se želatinou a aktivním uhlím:

  • 1 čajová lžička želatiny;
  • 1 tableta aktivního uhlí;
  • 1 čajová lžička vody.

To vše promícháme a vložíme do mikrovlnné trouby na 10 sekund při plném výkonu. Výsledná hmota by měla být střední konzistence - ne hustá a ne tekutá. Pokud je tekutý, bude pro vás obtížné a bolestivé jej odstranit a maska ​​nemusí fungovat.

Poté naneste masku na oblasti obličeje s černými tečkami. Když maska ​​zaschne ostrými pohyby, odtrhněte ji od obličeje spolu s černými tečkami, které se lepí na kousky masky. Doporučujeme masku odstranit želatinou pohyby zdola nahoru..

Samozřejmě to neodstraní všechny černé body najednou, takže to musíte pravidelně opakovat. Osobně po každém nanesení masky želatinou zůstalo obrovské množství nečistot a na tváři mi zůstaly jen díry od černých teček..

Když jsem se zbavil černých teček, udělal jsem si masku dvakrát týdně, nyní to stačí 1krát za 2 týdny na prevenci.

Vynikající náhradou za takovou domácí masku mohou být čisticí proužky z černých teček, o kterých jsem napsal vizuální recenzi s fotografií, která není pro slabé srdce a skvrnitá.

======= 2. Beldi z černých teček:

Beldi se stal mým nejdůležitějším objevem v boji proti černým tečkám. Pravděpodobně to bylo po prvním použití, kdy se můj boj s hlubokými černými tečkami posunul. Aplikuji beldi s tuhou rukavicí pro lepší efekt.

Obecně je beldi přírodní bylinný prostředek, který může proniknout hluboko do pórů a vyčistit černé tečky..

Napsal jsem celou recenzi o tom, jak používat Beldi a rukavici Kese. Abych se neopakoval, napíšu odkaz TYK a TYK.

===== 3. Mytí dehtovým mýdlem z černých teček:

Zpočátku jsem si začal umýt obličej dehtovým mýdlem, abych vyléčil náhlé akné. A jaké bylo moje překvapení, když jsem si všiml, že toto dehtové mýdlo čistí obličej černých teček.

Ale myju si obličej neobvyklým způsobem:

Vezmu si houbu na mytí, napěním ji dehtovým mýdlem a nakapu na ni 3 kapky mátového esenciálního oleje nebo 3 kapky esenciálního oleje z čajovníku. Poté rukou stisknu houbu, aby se napěnila, a otře si ji o obličej, přičemž zvláštní pozornost věnuji T-zóně.

Esenciální oleje nejen zabijí nepříjemný zápach dehtového mýdla, ale také pomohou vyčistit póry od nečistot a dokonce je zúžit. Takto peru každou noc.

Jak odstranit černé tečky na obličeji recenze

Tasha »23. února 2013, 22:25

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

asya_24 24. února 2013 20:52

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

KsenechkaSev »25. února 2013, 21:54

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

Tasha »25. února 2013, 23:04

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

Marya 333 "26. února 2013, 00:49

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

Jehněčí »27. února 2013, 00:45

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

katrusja-88 27. února 2013 22:26

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

Andělská kočka "01.03.2013, 03:00

Je nutné připravit parní lázeň s heřmánkem a dusit na ohni po dobu 10 minut, odložit a nechat vyluhovat.
Fáze 1) V tuto chvíli vaříme na samostatném talíři: tři dezertní lžíce ovesných vloček (můžete je rozdrtit v mlýnku na kávu, dělám to); tři lžíce hrachové mouky; tři lžíce sušeného mléka (nebo kojenecké výživy). Tuto směs promíchejte, vezměte trochu této kaše do ruky, pokapejte vodou a vytvořte mýdlo, které nakonec vyperete.

Fáze 2) Vezmeme heřmánek a ručník, otevřete víko a napařujeme obličej po dobu 5-10 minut.

Fáze 3) Rozdrťte 1 tabletu černého aktivního uhlí na prach; lžíce pravidelné želatiny; lžíci mléka (nebo netěžké smetany). Nasadili jsme vodní lázeň a úplně se rozpustili. Když trochu vychladne: naneste štětcem: na nos, pak na bradu, na čelo. Obecně platí, že tam, kde jsou komedony. Když trochu vychladne, můžete na ni nanést ještě několik vrstev. Tyto proužky uchovávejte po dobu 10-15 minut. Pak střílíme!

Fáze 4) Porazte bílkoviny a přidejte lžičku citronové šťávy. Aplikujte tuto masku na oblasti, kde byla maska. Po vysušení masky z bílkovin ji jednoduše omyjte teplou vodou a krém v žádném případě neaplikujte!

Tento postup lze provést jednou týdně! Ten rok jsem to viděl v televizi a používám tento zázračný nástroj. Hlavní věc pro dívky není nákladná a zároveň efektivní! Hodně štěstí!

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

KsenechkaSev »3. března 2013, 00:26

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

foksykiss »05.03.2013, 22:42

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

irinavalchihina »14. března 2013, 00:42

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

m_gerovski »16. března 2013, 01:29

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

Albina.Valeeva »21. března 2013, 21:34

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

NataP »11. května 2013, 13:06

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

light "13. května 2013, 12:32

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

Katena "14. května 2013, 13:28

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

Rita.Li »8. července 2013, 20:30

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

Yana_Yana »26. července 2013, 15:20

  • Odpovědět s citací

Černé skvrny

Anitka »20. března 2014, 19:55

  • Odpovědět s citací

Re: Černé tečky

Kseniy88 »21. března 2014, 10:52

  • Odpovědět s citací

Re: Černé tečky

Natalia Kitik »21. března 2014, 17:08

Hliněné masky mi hodně pomáhají v boji proti černým tečkám. Kosmetická hlína má několik akcí najednou - hluboce čistí pokožku, normalizuje činnost mazových žláz a trochu stahuje póry, díky čemuž nejenže eliminuje existující černé tečky, ale na chvíli pozastaví proces vzhledu nových.

Bílá hlína je nejúčinnější při potírání černých teček, ale kromě čištění pórů také znatelně vysušuje pokožku, proto pro tento účel dávám přednost použití růžové hlíny (růžová hlína je směsí bílé a červené hlíny). Růžový jíl je měkčí, a proto vhodný i pro citlivou pokožku. Recept na masku je velmi jednoduchý - jílový prášek zředíme teplou vodou na konzistenci husté zakysané smetany, výslednou směs aplikujeme na problémové oblasti (mám nos) a držíme 10-15 minut - obecně, dokud jíl nezačne vysychat a znatelně se zmenší kůže. Hliněnou masku omyjte teplou vodou.

Pokud si na obličej nanesete hliněnou masku, dávám přednost jílu ne zředit vodou, ale teplým mlékem - tímto způsobem pokožku méně vysušuje..

Kromě hliněné masky mám ještě jeden osvědčený lék - směs sody a minerální vody. Před použitím tohoto léku musí být pokožka obličeje důkladně napařena přes odvar z léčivých bylin - heřmánek, šalvěj, máta, můžete také použít odvar z listů bazalky - 1 polévková lžíce. lžíce na 1 sklenici vody. Pokud je pokožka obličeje náchylná k zarudnutí nebo jsou na ní cévy blízko povrchu, je lepší nedělat parní lázeň, ale jednoduše namočit ručník do teplého odvaru z bylin a aplikovat ho na několik minut na obličej. Pro větší účinnost lze do bylinného odvaru přidat 2–3 kapky esenciálního oleje z čajovníku nebo santalového dřeva.

Poté, co je kůže připravena, naneseme na ni kaši ze sodovky a minerální vody, necháme ji dvě minuty, potom pokožku jemně vmasírujeme a kaši omyjeme teplou, poté studenou vodou. Čistící účinek je úžasný.

Z hotových produktů mohu doporučit řadu ClearSkin Professional od Avonu. V této sérii je úžasný peelingový gel pro čištění pokožky obličeje - po zaschnutí vytvoří tenký film, spolu s ním jsou také odstraněny nečistoty z pórů. Peelingový gel je dobré používat v kombinaci s korekčním krémem ze stejné série. Vezměte prosím na vědomí - řada ClearSkin Professional obsahuje kyselinu salicylovou a může vysušovat pokožku, takže je lepší ji používat pouze na problémové oblasti.

Pokud je tvorba černých teček spojena s hormonálními problémy, je docela těžké problém radikálně vyřešit. Neexistuje lepší produkt než každodenní péče o pleť. Samozřejmě se můžete pokusit kontaktovat endokrinologa a kosmetologa, ale zkušenost ukazuje, že nemohou problém úplně odstranit a oni.

Pokuste se revidovat stravu směrem ke snížení množství tučných, kořeněných, slaných potravin, konzumujte méně škrobnatých potravin a sladkostí - všechna tato jídla brání zažívací soustavě a provokují tvorbu černých teček.

  • Odpovědět s citací

Re: Černé tečky

IrinaMF »21. března 2014, 17:40

Během těhotenství jsem měla takový problém. Bylo to komplikováno skutečností, že nebylo možné použít agresivní a silné prostředky, aby nedošlo k poškození budoucího dítěte. Ale zvládl jsem to takto:

Ráno mytí přípravkem Physiogel od společnosti Stiefel (k dostání v lékárnách). Večer mytí dehtovým mýdlem. Kromě toho jsem si umyl obličej pomocí speciálního žínku na obličej. Jednou týdně maska ​​z nějakého jílu s přídavkem levandule, neroli nebo bezbarvé henné silice s citronovou šťávou. A samozřejmě, tyto masky jsou až po parní lázni s bylinkami. Jako krém jsem navíc po každém mytí použil 1% roztok kyseliny salicylové. A jako denní a noční krém na obličej jsem použila dětský krém La-Cree (prodávaný v lékárnách). Na rozdíl od jiných krémů pro děti nevytváří lesklý mastný film, je zcela přirozený a lze ho snadno nanášet pod make-up. A také čas od času doporučuji použít lepivé pásky na obličej pro černé tečky. V Nivei se mi líbí.

Pár měsíců po této „terapii“ mé problémy s černými tečkami ustoupily.

  • Odpovědět s citací

Re: Černé tečky

Lyolya »22. března 2014, 11:51

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

Elena88 »23. března 2014, 12:05

  • Odpovědět s citací

Re: Jak se zbavit černých teček?

wandermerwe »21. dubna 2014 17:06

jak se zbavit černých teček nebo si doma vyčistit obličej.

Dívky, nedávno jsem zde četl o nějakém léku, podle recenzí jen magických, uložil to do záložek, ale příspěvek byl smazán, prostě ho nemůžu najít! Řekněte mi recept, prosím.

  • Péče o obličej
  • * Pravidla Společenství
  • Vypnuto
  • Vlasy: stříhání a barvení vlasů
  • Oční make-up
  • Manikúra a pedikúra
  • Módní oblečení
  • Parfémy a kosmetika
  • různé
  • Výrobky na vlasy
  • Výrobky na obličej

Komentáře uživatelů

Umývám si obličej proti černým bodkám pomáhá

Čištění nevyřeší problémy s černými hlavami. Kurz peelingu vám pomůže ztenčit vrstvu pokožky. Výsledkem je, že póry se zúží a bude mnohem méně černých teček.

Peeling jsem provedl dvakrát chloridem vápenatým. Agresivní, samozřejmě, ale na nose nejsou prakticky žádné černé tečky, póry se již staly na tvářích a lícních kostech

Také jsem slyšel o chloridu vápenatém, že má dobrý účinek... Ale nevíte, že tento peeling můžete použít během těhotenství?

Upřímně nevím. Vím jen, že není absolutně vhodný pro suchou a citlivou pokožku..

No, mám tlustý, takže to chci zkusit, ale nevím, jestli je to možné.

očistěte si obličej (umyjte si obličej čisticím prostředkem), vatovým tamponem naneste chlorid vápenatý, vysuší se, naneste více. Může být aplikován 4-5krát. Když uschne, trochu ji držte (držel jsem ji, dokud jsem nezačal cítit, že se mi pokožka peče). Vezměte mýdlo (například pro děti), napěňte si ruce a vmasírujte si ho přes obličej. Pilulky se začínají odvíjet (to není kůže, je to chlorid vápenatý, který reaguje s alkáliemi).

Poté opláchněte velkým množstvím vody. Naneste na obličej mastný krém nebo panthenol nebo kosmetický olej. Vlastně všechno.

přidá se ještě jedna soda a sůl, ale neriskoval bych to, krystaly soli jsou příliš ostré, kůže by se mohla zranit

Černé tečky na obličeji - jak se zbavit doma?

Téměř každý má černé tečky, nacházejí se u mužů a žen a je velmi těžké se jich úplně zbavit. Nejčastěji se akné koncentruje v oblasti nosu, čela a brady, protože to je místo s největším množstvím vylučovaného mazu, a to je to, co primárně vyvolává zánět..

Hlavním problémem při odstraňování černých teček je to, že pronikají hluboko do kůže, lze je zcela odstranit pouze mačkáním, ale po několika dnech se znovu objeví. Většina kosmetiky bohužel čistí pouze povrchovou vrstvu pokožky, odplavuje nečistoty, černý bod na chvíli zbělá, ale nikde nezmizí..

Chci vám napsat několik jednoduchých způsobů a receptů, které vám pomohou uzdravit pokožku doma a odstranit černé tečky:

1. V žádném případě nevytlačujte černé tečky rukama, takže situaci jen zhoršíte a způsobíte infekci. Měli by je vytlačit odborníci v salonu, ale můžete to udělat doma. Musíte si koupit takzvanou lžičku Uno v kosmetickém obchodě (jedná se o podlouhlou rukojeť s malou smyčkou na konci), která je speciálně navržena tak, aby vytlačila komedony. Předdezinfikujte povrch nosu (nebo jiného) peroxidem vodíku, také ošetřete lžíci Uno. Opatrně začněte mačkat, ale nepřehánějte to, po zpracování vše znovu ošetřete peroxidem vodíku.

2. S problémem černých teček jsou speciální proužky velmi dobré v boji, na které se lepí veškerá špína. Nyní se takové pruhy nacházejí téměř ve všech známých značkách, ale jsou poměrně drahé a rychle končí. Ale takové proužky si můžete vyrobit sami, k tomu potřebujete pouze želatinu a mléko. Musíte si jen trochu vzít želatinu a přidat do ní trochu mléka (můžete nahradit mléko vodou, ale pak může dojít k podráždění proužků). Toto vše musíte na několik sekund vložit do mikrovlnné trouby, poté aplikovat na nos, počkat, až vše ztvrdne, a poté to odstranit jako jednoduchý proužek.

3. Z chemie je známo, že olej může přemoci olej, pravděpodobně jste si všimli, že odličovače s obsahem tuku jsou mnohem lepší při odstraňování kosmetiky (také obsahují tuk) než ty, které jsou na vodní bázi. Tady funguje stejný princip: naneste trochu olivového nebo slunečnicového oleje na nos a dobře ho rozetřete po povrchu, nechte působit 10 minut a poté jej odstraňte ubrouskem.

Jak se zbavit černých teček

Průvodce šetřením pro každého, kdo má na pokožce černé tečky. Odkud pocházejí, jak s nimi zacházet a jak zabránit jejich dalšímu vzhledu - v tomto ohledu odpovídáme na nejčastější otázky..

Co jsou černé tečky

Lidská kůže je pokryta obrovským počtem pórů - 100 kusů na centimetr čtvereční. Prostřednictvím nich mazové žlázy zvlhčují a chrání povrch těla. To je normální. Ale někdy jsou póry ucpané mrtvou kůží, špínou a prachem a horní část je ucpána kožním mazem. Takto se objevují komedony: uzavřené (akné) a otevřené (černé tečky). Nejčastěji k tomu dochází v místech největší aktivity mazových žláz: na obličeji (nos, čelo, brada), na zádech a krku.

Důvody pro vzhled černých teček

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení doplňkové terapie akné vulgaris neovlivňují komedony. A i když jíst mastné, smažené nebo sladké denně není obecně příliš užitečné, černé tečky z toho nebudou méně ani více..

Co pomůže s černými hlavami

Existuje několik hlavních metod čištění pokožky otevřených komedonů:

  • Mechanické odstranění. Koná se v profesionálním salonu nebo doma. Tato metoda vám poskytne rychlý, ale bohužel krátkodobý efekt. Nedoporučujeme vytlačovat černé tečky samostatně nebo od nespolehlivého pána: existuje vysoké riziko infekce, mohou zůstat jizvy.
  • Kosmetické procedury. Kyselé peelingy, vysávání, odstraňování ultrazvuku - úplný seznam najdete v kosmetických salonech a kosmetických centrech. Tyto postupy mohou být účinné, pokud nemáte žádné kontraindikace..
  • Masky a peelingy různých akcí. Mohou odlupovat nebo vytahovat vyčnívající hlavy komedonů a také je zesvětlit. Můžete si najít ten správný produkt od své oblíbené kosmetické značky nebo se připravit doma.
  • Změny životního stylu. Nejtěžší, ale nejúčinnější metoda. Věnujte náležitou péči své tváři, hledejte kvalitní kosmetiku, zbavujte se špatných návyků. Pokud jiné metody poskytnou pouze dočasný výsledek - dokud se neobjeví nové záněty, pak vám tato poskytne po dlouhou dobu čistou a hladkou pokožku..

Trh s kosmetickými výrobky je plný nejrůznějších produktů od černých teček, které v obchodě snadno najdete. A řekneme vám o nástrojích, které si můžete sami připravit.

Jak se zbavit černých teček doma

Čisticí prostředky

  • Maska z bílé hlíny. Je to přírodní absorbent, který stahuje póry, odstraňuje přebytečný maz a odstraňuje mastný lesk. Prášek z bílého jílu se prodává v lékárnách, jen jej smíchejte s teplou vodou podle pokynů a nechte 5-15 minut. Jíl vysušuje pokožku, proto tuto masku provádějte maximálně jednou týdně a poté si na obličej naneste zvlhčovač..
  • Medová maska. Naneste tenkou vrstvu tekutého medu na obličej po dobu 10-15 minut, opláchněte teplou vodou. Med je přírodní antiseptikum, díky kterému bude pokožka čistší, aniž by ji vysušovala. Před použitím je lepší masku otestovat na malé ploše pokožky a ujistit se, že nedochází k žádné alergické reakci.
  • Kefírová maska. Zahřejte běžný kefír na 50-60 ° C a namažte si ním obličej. Kyseliny obsažené v nápoji za 15 až 20 minut ošetří pokožku jemným a lehkým peelingem.

Bělicí výrobky

  • Citronová medová maska. Nastrouhejte čtvrtinu citronu na jemném struhadle a promíchejte s lžící medu. Citron je skvělé bělidlo, ale docela drsné, proto před aplikací otestujte masku na malé ploše pokožky. Pokud je reakce normální, naneste si směs na obličej po dobu 10-15 minut. Na konci procedury nezapomeňte použít zvlhčovač.
  • Citronové tonikum. Smíchejte šťávu z poloviny citronu a střední okurky s lžičkou medu. Podle potřeby zřeďte čistou vodou, abyste získali tekutou konzistenci. Výsledné tonikum si po umytí obličeje otřete jednou nebo dvakrát denně. Tento přírodní kosmetický přípravek můžete skladovat v chladničce po dobu 5-7 dnů.
  • Jahodová maska. Rozmačkejte vidličkou pár zralých jahod a podle potřeby přidejte trochu mouky, abyste získali hustou kaši. Naneste masku na 20-25 minut a poté opláchněte studenou vodou.

Exfoliátory

  • Soda maska. Smíchejte pár lžící běžné sody s trochou vody. Naneste směs na obličej po dobu 10-15 minut, poté opláchněte vodou. Taková maska ​​velmi vysušuje pokožku, takže to ne více než jednou za 1-2 týdny s povinným použitím zvlhčovače po proceduře.
  • Maska s aktivním uhlím. Rozemlejte balíček tablet (10 kusů) a promíchejte s trochou vody, aby vznikla hustá hmota. Rozetřete směs na obličej a nechte ji sedět po dobu 5-10 minut. Dřevěné uhlí je přírodní absorbent a díky své struktuře ho lze použít jako peeling. Proto před smytím masku pokožku jemně masírujte. U suché a normální pokožky lze složení vylepšit nahrazením vody zakysanou smetanou nebo mlékem.
  • Medový skořicový peeling. Smíchejte tři lžíce medu s jednou lžící skořicového prášku. Díky jemnému mletí koření je peeling perfektní pro jemné odlupování pokožky. Několik minut si masírujte obličej a předtím umyjte teplou vodou, abyste otevřeli póry..

Lepidla

  • Mléčná želatinová maska. Smíchejte stejný podíl mléka s želatinou a zahřívejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, dokud se nerozpustí. Aplikujte roztok na obličej štětcem nebo rukama. Aby bylo možné masku snáze odstranit, přidejte jednu nebo dvě další vrstvy, když první zaschne. Po 20-25 minutách začněte odlepovat zaschlou masku z obličeje. Pokud máte jemnou pokožku a tento proces je pro vás příliš bolestivý, opláchněte masku teplou vodou. Na konci popravy použijte uklidňující zvlhčovač.
  • Maska s obsahem bílkovin a cukru. Do syrového bílku přidejte lžíci cukru a míchejte do hladka. Polovinu směsi naneste na obličej a počkejte, až uschne. Umístěte zbytek masky na horní část rukou a začněte je zatahovat pomocí pohybů prstů. Během procedury lepivá hmota mezi vašimi rukama a obličejem vytáhne obsah pórů. Pokračujte v poklepávání, dokud se vaše prsty nepřestanou lepit na kůži..
  • Zpevňující citrónová maska. Rozšlehejte jeden vaječný bílek, jednu polévkovou lžíci cukru a jednu lžíci citronové šťávy a nechejte ji na obličeji 5-15 minut, poté opláchněte studenou vodou.

Prevence vzniku černých teček

Naším úkolem je řádně očistit pokožku od vnějších nečistot a regulovat práci mazových žláz..

  • Umyjte si obličej ráno a večer pomocí jemných kosmetických přípravků.
  • K čištění pokožky nepoužívejte alkohol ani mýdlo. Vysušená pokožka udělá vše pro to, aby obnovila poškozenou ochrannou vrstvu, a začne produkovat kožní maz v ještě větším objemu.
  • Důkladně umyjte make-up, zejména voděodolný. Cokoli jej odstraníte, nezapomeňte se umýt čistou vodou.
  • Věnujte pozornost svému líčení: možná používáte krém, který není vhodný pro váš typ pleti (příliš mastný nebo nedostatečně zvlhčující).
  • Na konci jakékoli úpravy vody opláchněte pokožku studenou nebo studenou vodou. Působením nízkých teplot se póry přirozeně uzavírají a chrání před vnějšími vlivy.
  • Dotýkejte se tváře pouze čistými rukama..

Jakou kosmetiku použít

  • Najděte si ten pravý krém na obličej. Pokud máte suchou pokožku, měl by být produkt dostatečně zvlhčující, aby mazové žlázy necítily potřebu více pracovat. Pokud je pokožka mastná, je vhodnější lehký krém nebo emulze: nebudou se ucpávat do pórů.
  • Používejte kosmetiku, která není na bázi oleje, ale na bázi vody. Umožní pokožce dýchat.
  • Vyhněte se těžkému podkladu pro tonizující balzámy nebo BB krémy. Také si nedělejte na tváři „puff dort“ z podkladu, tónu, korektoru a pudru..
  • Pokud žijete ve velkém městě, jste často mezi velkým davem lidí, nebo pokud vaše cesta domů leží podél silnice, kosmetika nepoškodí, ale pouze pomůže vaší pokožce. Tenká vrstva správně vybraného vysoce kvalitního základu udrží póry před prachem a nečistotami plovoucími ve vzduchu.

Trápí vás černé tečky? Jak s nimi bojujete? Jaké recepty vám pomáhají? Sdílejte svá tajemství v komentářích.

Články O Akné Gely