Těhotenství po recenzích Roaccutane

Už někdo otěhotněl po užití přípravku Roaccutane nebo Acnecutane? Jak dlouho to trvá?

Aigul, před sto lety, kdy se v Rusku poprvé objevily systémové retinoidy, gynekologové také řekli, že nemůžete otěhotnět po dobu šesti měsíců. Poté ministerstvo zdravotnictví navrhlo, aby to bylo jako „nadměrná opatření“, a gynekologové drasticky zkrátili dobu zákazu na tři měsíce.

Zdá se však, že moderní gynekologové jednají podle pokynů.

(a v každém případě o otázce vašeho těhotenství nerozhoduje dermatolog - to není jeho kompetence).

Těhotenství po recenzích Roaccutane

Řekněte, kdo má nebo má zkušenosti s přípravkem Roaccutane (nebo generiky). Zejména zájem o mírný stupeň nebo střední (snadnější). Jak rychle dosáhli výsledku a získali kumulativní dávku, jak tolerovali vedlejší účinky, jak moc se změnily parametry jater, plánovali B později a jak rychle se rozhodli. Také se zajímalo o to, jak trvalá léčba se ukázala být, došlo k relapsům a jak se chovaly jizvy a po akné. Obecně budu velmi vděčný, pokud se podělíte o své zkušenosti a dojmy

Paulinka, a víš, že žádný normální lékař nepředepíše tento lék ženě, která obecně plánuje více dětí?
Ve 22 jsem šel k dermatologovi, oni mě odmítli, nebo spíše, zeptali se, jestli jsem ženatý a když plánujeme děti. A oni řekli: přemýšlíš - budeš.
Nepotřeboval.

Paulinka, bylo mi asi 20 plus nebo minus, lékař předepsal, nebyl jsem ženatý, nechystám se v blízké budoucnosti porodit děti, byl jsem chráněn OK.

Během recepce - to bylo velmi obtížné. Pysky neustále popraskané, sliznice suché, nepřecházející pocit žízně. Ale ve věku 20 let je moře po kolena, zvláště když akné již bylo mučeno třesoucíma se rukama.
Po ošetření byly jizvy upraveny, byl injikován dusík nebo tak něco. bylo to už dávno, moc si to nepamatuji.
Výsledkem je, že po kurzu - všechno se vrátilo znovu, ne ve stejném objemu, ale znatelně. Jiný kosmetolog později řekl, že doba přijetí byla nesprávně vypočítána - pil příliš málo. Je to pravda, nebo jsem prostě spadl do procenta relapsu, samozřejmě nikdo nemůže říci.

Dermatotropní léky Hoffmann-La Roche Roaccutane (isotretinoin) - recenze

Velký přehled

Dějiny, pravděpodobně jako všichni ostatní, trpěly UB střední závažnosti po dobu 12 dlouhých let, utrácely spoustu peněz za léky, léky, kosmetiky, lidové léky atd. Atd..

Přišel jsem k dermatologovi na obyčejné klinice a řekl jsem, že mi vůbec nic nepomáhá, testy (vzal jsem hormony atd.) Jsou v pořádku, není tam žádný demodektický svrab..

Vypil jsem to rok od 01.01.2012-31.07.2013, přesně rok 20 mg, asi první 4 měsíce jsem měl na tváři strašnou hrůzu, měl jsem v oblasti brady takové obrovské pupínky, co říct, nedotýkat se to bylo bolestivé Doktor mi předepsal masti, jedním z nich byl Clindamycin (můj oblíbený), zhruba od začátku roku 2013 se tvář konečně začala čistit, začaly mizet stagnující skvrny a po tak dlouhou dobu UB jsem se na to cítila, nepoužívat nic korektoru, být krásná bez makeupu!

O vedlejším účinku: podle testů byla moje krev v pořádku, ale mé rty byly v krvi, moje pokožka byla velmi suchá, zejména do léta 2013, kdy jsem už dopil. Jedná se o mírné a snesitelné příznaky, ale ne z lehkých bolestí kloubů, poslední měsíce a večer jsem začal špatně vidět, protože. Jsem řidič, potřeboval jsem vynaložit úsilí, abych rozeznal cestu, ale neděste se, měsíc po konci všechno zmizelo.Také ze strany si všímám, že depilace voskem nemůžete, protože. kůže je zraněna mnohem více a následně může dojít k pigmentaci, ale udělal jsem to a došlo k pigmentaci, ale v zimě bylo všechno pryč, protože. slunce přestalo bít do kůže.

Velkým plusem je mytí vlasů ani jednou týdně, ale když si vzpomenete)

Účinek a účinek léku přetrvává přibližně 1 měsíc po ukončení léčby.

A teď ta nejzajímavější část, protože. když jsem četl recenze, bylo to pro mě důležité, ale co po Roovi, jak žít?

Upřímně, závidím těm, kteří mají všechno v pořádku a pokožka je stejně krásná jako během recepce, mám to špatně.

Účinek trval do 5.2014, tj. téměř rok se začaly objevovat malé pupínky, už to nejsou podkožní pupínky, ale obyčejné pupínky, maximálně 2 ks., které se dnes zapálily, zítra vypadly, zítra vyschly, než mi tento proces trval týden.

Zhoršení také spojuji s aktivitou slunce, jakmile na slunci strávím více bez mytí, večer se jistě objeví nějaká byaka)

Nyní nemám špatnou pokožku, velmi mírný stupeň UB, nejsou tam žádné černé tečky, ale akné se objeví a zanechá akné, používám antibiotikum Klenzit C v noci, ale to mě nerozruší!

Ve srovnání s tím, co bylo dříve a nyní, nebe a země, stále nepoužívám tonální prostředky.

Co jsem použil, kromě toho během léčby, Roa-Differin v noci, klindamycin (můj zachránce a oblíbený) je na obličeji, emoliové mléko na ruce, byly pro mě velmi suché, Radevid nebo methyluracil mast (stojí kolem 20-30 r.) v koutcích rtů v posledních měsících, protože. velmi krvavé a nehojí se dobře.

Nosím čočky, nebyly s nimi žádné problémy, nevysušily se, no, měl bych se zásobit balzámy na rty, pomohla mi „čistá linie“, koupil jsem je v baleních a dal je všude (v tašce, v autě, v práci, doma).

Ujistěte se, že užíváte lék s jídlem, nesnižujte dávku a užívejte na prázdný žaludek!

Brzy budu plánovat těhotenství, takže se rozhodně odhlásím. Přestanu používat všechno, uvidíme, co mě čeká)

Přemýšlíte, jestli stojí za to začít Roa. Stojí to za to, stojí to za to, peníze a účinek. Lituji jen toho, že jsem to nezačal pít dříve.!

Někdo napsal, že je to velmi drahé, to nebudu říkat! 1 balení Roa mě stálo 2500-3000 rublů, zavolal jsem všechny lékárny a zjistil, kde je to nejlevnější, protože. rozdíl dosáhl 1 000 rublů, + každý měsíc krém v oblasti 500 rublů. a poté v prvních 6 měsících je jmenování dermatologa na pravidelné KVD zdarma, doporučení na krevní testy mi předepsal lékař, také zdarma.

09/01/2015 Tady jsem již 2 měsíce stará maminka, mohu říci, že užívání Roaccutanu nijak neovlivnilo mé těhotenství, všechno proběhlo dobře, ale pila jsem kyselinu listovou předem (3 měsíce dříve), a co je nejdůležitější, s mojí Lyalkou je všechno v pořádku... Těhotenství přišlo rok po průběhu POA. Během těhotenství se samozřejmě na pozadí změn v hormonálním pozadí pupínky dostaly a nyní existují, ale ne jako dříve, po dokončení krmení chci pít další kurz v minimálních dávkách.

Takže pít Roaccutane, otěhotnět, porodit a být krásná.

01/01/2016 Takže už nepočítám, kolik nepiju POA, moje pokožka je krásná, teď chodím k dermatologovi, odstraňuji hluboké póry) Můj obličej někdy navštěvují hosté (pupínky) a zanechávají po sobě skvrny, ale jak mi vysvětlil můj lékař, Dermatokosmetolog, to je rys mé kůže, velmi tenký.

Ze staré paměti kupuji krémy pro domácí péči označené „pro problematickou pleť“, řekl jsem doktorovi, nadával (((((Teď mám normální pleť, umíte si to představit? NORMÁLNÍ pleť, slyším to od doktora a nevěřím svým uším, ale uklidnit se)) Beru prostředky alespoň na kombinovanou pleť.

Kdo další se obává mít děti po užívání ROA, mohu říci, že nám je téměř 8 měsíců a všechno je v pořádku)

04/12/2016 No, moji milí, navštívil jsem včera dermatologa, protože poslední 2 měsíce budu mrznout, na tváři jsou 2-3 pupínky a bolestivé, podkožní. Diagnostikovali mi mírné UB (akné).

No, na jedné straně to nebylo šťastné, ale na druhé to bývalo průměrného stupně.

Mimochodem byla předepsána následující léčba, kdo si myslí, že pije nebo nepije POA a kdo má mírný stupeň, budete potřebovat to, co mi bylo předepsáno:

Čisticí pěna Setafil (ráno, večer)

Regetsin gel pro UB (ráno)

Effezel gel (večer)

Celkově se ukázalo asi 2000 rublů, koupil jsem to, umyl jsem se, rozmazal jsem se, počkám měsíc, pak půjdu znovu k lékaři a tam se rozhodneme, zda je nutné znovu pít POA v mikro dávkách nebo mi pomůže externí léčba

Plná verze: Těhotenství po léčbě přípravkem Roaccutane

Nevěřte všem pověstem a spekulacím. Existují oficiální informace od výrobce, ověřené výzkumem tohoto léčiva a potvrzené mnohaletým praktickým používáním isotretinoinu (Roaccutane). 1 měsíc poté, co přestanete užívat drogu, je zcela (zaručeně) vylučován z těla a můžete si představit dítě.
Přečtěte si například zde: odkaz ([Odkazy mohou zobrazit pouze registrovaní a aktivovaní uživatelé]).
DŮLEŽITÉ:
Roaccutane bude mít škodlivé účinky na nenarozené dítě. Ženy musí přísně dodržovat níže uvedené pokyny.

- Neužívejte Roaccutane, pokud jste těhotná nebo si myslíte, že jste těhotná
- Neužívejte Roaccutane, pokud kojíte
- Před zahájením léčby přípravkem Roaccutane, po celou dobu léčby a nejméně 1 měsíc po jejím ukončení, musíte používat spolehlivou antikoncepci. Před zahájením léčby musíte podstoupit těhotenský test a ujistit se, že nedošlo k otěhotnění. Roaccutane můžete začít užívat až 2. nebo 3. den menstruačního cyklu..
- Po celou dobu léčby a jeden měsíc po jejím ukončení nemůžete otěhotnět.
- Pokud otěhotníte nebo si myslíte, že jste otěhotněla během užívání přípravku Roaccutane nebo do 1 měsíce po užití přípravku Roaccutane, okamžitě kontaktujte svého lékaře.


S pozdravem Fedy Bogdan Nikolaevich.

Vážený Bogdane Nikolaeviči, velmi vám děkuji za odpověď.

Chtěl bych trochu pokračovat pro spokojenost.

1. Doba vylučování Roaccutanu z těla je pro všechny stejná? Nebo to záleží na individuálních charakteristikách (takový názor mi byl také vyjádřen)?

2. Existuje názor, že tato droga není známa tak dávno, a proto nebyla dostatečně studována z hlediska dlouhodobých negativních důsledků (zejména v současné době diskutované záležitosti). Byl bych velmi vděčný, kdyby zde byl tento názor komentován.

3. Byly v praxi zde přítomných lékařů případy, kdy jejich pacientky otěhotněly několik měsíců po léčbě přípravkem Roaccutane? Obecně existují nějaké údaje o světových studiích o tomto problému?

4. Pokud je vše tak jednoznačné, tak proč existují takové protichůdné informace o této otázce a o této konkrétní droze?

Nechápejte mě špatně - mám o toto téma velké starosti, takže mě to i nadále zajímá. A jsem velmi vděčný za příležitost položit mi důležité otázky a získat odpovědi..
dík.

Vážený Bogdane Nikolaeviči, velmi vám děkuji za odpověď.

Chtěl bych trochu pokračovat pro spokojenost.

1. Doba vylučování Roaccutanu z těla je pro všechny stejná? Nebo to záleží na individuálních charakteristikách (takový názor mi byl také vyjádřen)?

2. Existuje názor, že tato droga není známa tak dávno, a proto nebyla dostatečně studována z hlediska dlouhodobých negativních důsledků (zejména v současné době diskutované záležitosti). Byl bych velmi vděčný, kdyby zde byl tento názor komentován.

3. Byly v praxi zde přítomných lékařů případy, kdy jejich pacientky otěhotněly několik měsíců po léčbě přípravkem Roaccutane? Obecně existují nějaké údaje o světových studiích o tomto problému?

4. Pokud je vše tak jednoznačné, tak proč existují takové protichůdné informace o této otázce a o této konkrétní droze?

Nechápejte mě špatně - mám o toto téma velké starosti, takže mě to i nadále zajímá. A jsem velmi vděčný za příležitost položit mi důležité otázky a získat odpovědi..
dík.
1. Poločas isotretinoinu (Roaccutane) je podle literatury v průměru 19 hodin, poločas jeho hlavního metabolitu, 4-oxo-isotretinoinu, průměrně 29 hodin. Dlouhodobě cirkulující teratogenní látky v těle se netvoří a tento retinoid a jeho metabolity se z těla prakticky vylučují přibližně 2 týdny po ukončení užívání Roaccutanu. V tomto případě se doporučená doba antikoncepce trvající 4 týdny po ukončení léčby (rovná dvojnásobku doby vylučování metabolitů léčiva z těla) jeví jako docela rozumná. I když se ochranná lhůta léku individuálně u každého jednotlivého pacienta mírně liší, v každém případě je ochranná lhůta dvojnásobná, což je více než dostatečné pro jeho úplné vyloučení.
(Výpočet doporučené doby povinné antikoncepce po ukončení léčby je založen na údajích o poločasu retinoidu: odstranění 99% léčiva z těla trvá přibližně 7 poločasů.).

2. Existuje také další názor (odborníků na farmakology). Kterému více důvěřujete?

3. Během období užívání drogy ve světě se nashromáždilo dostatek informací o bezpečnosti doporučených pojmů při užívání této drogy..

4. Tyto informace pocházejí od neprofesionálů. To může být zjevně spojeno s neoprávněným, čistě mechanickým odložením termínu (2 roky) z pokynů k použití dalších retinoidů - etretinátu a aktuálně používaného acitretinu.

S pozdravem Fedy Bogdan Nikolaevich.

Italové Malvasi A, Tinelli A, Buia A, De Luca GF. v roce 2009 popsali případ malformací plodu, pravděpodobně spojený s teratogenním účinkem isotretinoinu, u těhotné ženy, jejíž těhotenství nastalo 3 měsíce po užití drogy.

Možný dlouhodobý teratogenní účinek isotretinoinu v těhotenství. ([Odkazy mohou zobrazit pouze registrovaní a aktivovaní uživatelé])

Italové Malvasi A, Tinelli A, Buia A, De Luca GF. v roce 2009 popsali případ malformací plodu, pravděpodobně spojený s teratogenním účinkem isotretinoinu, u těhotné ženy, jejíž těhotenství nastalo 3 měsíce po užití drogy.

Možný dlouhodobý teratogenní účinek isotretinoinu v těhotenství. ([Odkazy mohou zobrazit pouze registrovaní a aktivovaní uživatelé])
Isotretinoin je teratogenní během tvorby plodu. Pokud je on a jeho metabolity prakticky vylučovány z těla přibližně 2 týdny po ukončení užívání, pak „vysoká pravděpodobnost“ souvislosti této události s teratogenním účinkem isotretinoinu u těhotné ženy, jejíž těhotenství nastalo 3 měsíce po užití drogy, osobně způsobí velmi velkou pochybovat.
S největší pravděpodobností zde byly nějaké další důvody nebo náhodná náhoda.
Například těhotná žena může tajně pokračovat v užívání isotretinoinu (možná si neuvědomuje možné důsledky toho), a poté, když dojde k takovému neštěstí, skrýt tuto skutečnost před všemi. Plně připouštím možnost podobné situace.

S pozdravem Fedy Bogdan Nikolaevich.

1. To znamená, že neexistuje žádné nebezpečí, a mohu zahájit předepsanou léčbu přípravkem Roaccutane, aniž bych se obával, že užívání tohoto léku poškodí zdraví budoucích dětí? I když je dítě počato okamžitě po jednom měsíci po ukončení užívání přípravku Roaccutane.

2. Jsem velmi vděčný těm lékařům, kteří mi v mém tématu pomohli. Ale takový okamžik. Pokud má na tomto fóru výborný názor jiný lékař, obvykle jej vyjádří?

A trochu mimo téma. Jak zde poslat soukromou zprávu?

- existuje pravidlo pro jmenování roaccutanu: pro ženy nejméně 2 metody antikoncepce po dobu užívání drogy

- bojíte se používat po období uvedeném kolegy, je v pokynech, tyto údaje lze snadno najít (doba, po kterou je lék vylučován z těla, je přesně vypočítán, bez toho nelze drogu zaregistrovat jako drogu), můžete si zvolit bezpečné období pro sebe čas (více času v pokynech) - ten, který si myslíte, že je bezpečný, má vaše právo: jaké období bude pro vás nejoptimálnější, nebo prostě neužívat drogu v případě takových pochybností - pro ženy je to přijatelné - další možnosti léčby
[Odkazy mohou zobrazit pouze registrovaní a aktivovaní uživatelé]
2. Jsem velmi vděčný těm lékařům, kteří mi v mém tématu pomohli. Ale takový okamžik. Pokud má na tomto fóru výborný názor jiný lékař, obvykle jej vyjádří?
- ano, ale musí to doložit (podpora argumenty)
A trochu mimo téma. Jak zde poslat soukromou zprávu?
- po určitém počtu zpráv bude tato funkce k dispozici (po 20)

Vážená Maria Jurievno! Nejprve vám chci poděkovat. Zadruhé, další možnosti léčby byly vyzkoušeny již 16 let. Věřte mi, že jsem „utíkal“ jen od jednoho názvu této drogy, protože jsem očekával, že si poradím s jinými metodami, které se mi zdály bezpečnější. Ale bohužel jsem selhal. A už mě velmi unavuje procházet těmito metodami. Je jasné, že to je můj problém.
Roaccutane. Vidíte, ano, vaši kolegové (a dokonce ne všichni, ale někteří z nich) mluví o období jednoho měsíce, stejné období je uvedeno v pokynech. Další část hovoří asi 6 měsíců, někdo asi 2 měsíce, někdo asi rok. Byl tam dokonce lékař, který mi řekl, říkají, že pokyny říkají asi měsíc, ale ve skutečnosti několik let. Ano, kdyby všichni říkali totéž, neexistovaly by žádné takové pochybnosti. A nejsou moje samy. Mluvili nejméně o 10 letech - a to je lepší! Pak by lidé sami posoudili své životní okolnosti a na základě toho se rozhodli. Ale říkají něco jiného. To si nevymýšlím, nedává to smysl. To říkají dermatologové. Navíc si někdy na internetu můžete přečíst zprávy o odchylkách u dětí „Roaccutterů“. Možná to nesouvisí s cestou Roaccutane, ale nebyl prokázán ani opak. Stejný výše uvedený odkaz od vašeho váženého kolegy. Navíc je zde uvedeno, že lékaři mají sklon spojovat to se ženou užívající Roaccutane (tři měsíce před těhotenstvím). Stále jsem nerozuměl, proč umožňují takový vztah, pokud pokyny k léku říkají, že za měsíc můžete otěhotnět a pokud je prokázanou skutečností, že se droga vylučuje z těla za měsíc nebo dokonce za dva týdny. Nemyslím si, že to nevědí. A pak není jasné, na jakém základě si to vůbec dovolují předpokládat. To je alarmující. A teď si přesně nepamatuji, kde, ale tady na fóru v nějakém tématu jsem četl, jak jste napsal, že droga je stále známá ne tak dávno a nebyla dostatečně prozkoumána pro dlouhodobé následky. To bylo ve vlákně vytvořeném před dvěma nebo třemi lety. Máte nyní stejný názor? Pochopte mě, jsem ve velmi obtížné situaci. Toto akné mě jen „zabíjí“, budou mi rozumět ti, kteří si tím prošli, kteří mnoho let trpěli stejným způsobem. A chci se pokusit vyléčit tuto nemoc Roaccutanem, alespoň zkusit, ne-li úplně, to znamená, že naděje na úlevu už je něco! Ale nejsem připraven riskovat zdraví budoucích dětí. Nemusí kvůli mně trpět. Pokud to Bůh nedovolí, něco s nimi nebude v pořádku, moje akné mi bude připadat jako květiny. Pokud však nehrozí žádné nebezpečí a droga je bezpečná (za měsíc nebo dva), pak si nechci nechat ujít tuto příležitost zotavit se a konečně žít celý život. Akné není tak neškodné, jak si někteří lidé berou zvenčí. Omluvte mě za tento zmatek. Ale to je jen výkřik srdce. A vůbec nejsem alarmista (omlouvám se, nenašel jsem další slovo).
Napsali jste, že mohu sám rozhodnout, jak dlouho je to bezpečné po léčbě Roaccutanem, ale jak se mohu rozhodnout, zda jsou informace tak protichůdné. V tak důležité věci nemohu jednat náhodně. Potřebuji to vědět jistě. A když to vím „jistě“, pak k tomu mohu přidat jak měsíc, tak dva. Už pro sebe.

Měsíc antikoncepce po ukončení léčby je dostačující, toto období je také uvedeno v zahraničních pokynech k léku, konkrétně pokyny v zahraničí jsou v tomto ohledu velmi hyper-úzkostné - firmy se bojí soudních sporů.
Malformace hlášené v referenční zprávě se nejeví jako související s drogami, kromě pravděpodobnosti, že se nadále užívalo tajně, dokud nebylo objeveno těhotenství. V článku jsem nenašel žádná slova o „vysoké pravděpodobnosti“ spojení. Takové malformace nejsou výlučně charakteristické pro užívání derivátů vitaminu A..

Žádná ze stávajících studií nezjistila zvýšené riziko malformací, pokud ke koncepci došlo po ukončení léčby přípravkem Roaccutane. To je s největší pravděpodobností způsobeno skutečností, že tvorba struktur citlivých na působení Roaccutanu začíná několik týdnů po početí.
Čekání měsíc po skončení je však oprávněné zohlednit individuální charakteristiky.

Recenze léku na akné Roaccutane - před a po

Někteří lidé tráví téměř celý život bojem s akné a často nedosahují požadovaných výsledků. Po chvíli se pokožka, která se na krátkou dobu vyčistila, začne znovu zanícovat a pokrýt nechutným akné. A tak dále v kruhu, den za dnem.

Není však nutné zoufat a léčit se, protože medicína nezastaví. Nejúčinnějším lékem na léčbu akné a akné jsou tablety Roaccutane, jejichž recenze hovoří o pozitivních výsledcích léčby tímto nástrojem.

Je důležité, aby lék měl kontraindikace a měl by být předepisován pouze odborníkem, který zvolí léčbu pro konkrétního pacienta..

Složení a forma uvolnění

Hlavní účinnou látkou přípravku Roaccutane je isotretinoin, který inhibuje vývoj stratum corneum epidermis a inhibuje růst patogenních bakterií.

Léčivo se vyrábí ve formě oválných červenohnědých tobolek s ROA 10 na každé. Každý z nich obsahuje 10 nebo 20 mg účinné látky.

Indikace pro použití

Roaccutane je předepsán k léčbě akné vulgaris těžké geneze a průběhu (s tvorbou jizev, stařeckých skvrn, abscesů, krvácení), které nelze léčit jinými metodami..

Lék je indikován k porušení keratinizačních procesů:

  • červená chlupatá pityriáza;
  • palmárně-plantární forma keratodermy;
  • ichtyóza;
  • folikulární keratóza.

Tobolky nejsou o nic méně účinné při hnisavé hydradenitidě, folikulitidě a závažných druzích růžovky.

Kontraindikace

  • Hypervitaminóza A.
  • Intolerance isotretinoinu.
  • Plánování těhotenství a jeho přítomnost.
  • Kojení.
  • Děti do 12 let.

S extrémní opatrností je přípravek Roaccutane předepsán pro chronickou pankreatitidu, těžkou patologii ledvin, jater, hypertriglyceridemii, diabetes mellitus, alkoholismus a obezitu.

Vedlejší efekty

  • Bolesti hlavy.
  • Hyperostóza.
  • Artralgie.
  • Poruchy vidění za soumraku.
  • Pocit pálení v očích.
  • Xerophthalmia.
  • Optická neuritida.
  • Nepohodlí při nošení čoček.
  • Šedý zákal.
  • Heilit.
  • Kožní vyrážky.
  • Řídnutí vlasů.
  • Suchá ústa.
  • Zvýšená hladina cholesterolu v krvi.
  • Svědění.
  • Zvracení.
  • Nevolnost.
  • Hepatitida.
  • Krvácení z nosu.
  • Deprese.
  • Rychlá únavnost.
  • Nervy.
  • Kolitida.

Návod k použití

U akné je první léčba obvykle dva až čtyři týdny. Doporučuje se užívat denně 0,5 mg na 1 kg tělesné hmotnosti.

Ve druhé fázi léčby se dávka zvýší na 1 mg na 1 kg tělesné hmotnosti a kurz pokračuje od 12 do 20 týdnů v řadě.

Tobolky se musí užívat s jídlem a zapít velkým množstvím vody.

Oprava léčebného režimu se provádí s přihlédnutím k účinnosti léku, závažnosti nežádoucích účinků a individuální toleranci účinné látky. V případě potvrzení opakovaného průběhu onemocnění je nutná povinná přestávka v užívání léků po dobu 8 týdnů.

speciální instrukce

  • Pacienti s diabetes mellitus potřebují neustále sledovat hladinu glukózy v krvi.
  • Během léčby se doporučuje vyhnout se ultrafialovému záření..
  • Během léčby je lepší odmítnout nosit kontaktní čočky..
  • Dárci mají zakázáno darovat krev během užívání drogy a do měsíce po jejím odebrání.
  • Ženám se důrazně doporučuje používat spolehlivou antikoncepci, počínaje 30 dní před zahájením léčby, během léčby a dva měsíce po ukončení léčby. Dojde-li k těhotenství ve stanoveném časovém rámci, je ze zdravotních důvodů ukončeno.
  • Pokud se objeví známky kolitidy, pseudotumoru mozku, poškození zraku, Roaccutane se zruší.
  • Lék má negativní vliv na schopnost řídit vozidla a vykonávat práci, která vyžaduje zvýšenou koncentraci.

Analogy léků

  • Aknetin.
  • Retasol.
  • Aknecutan.
  • Isotrecín.
  • Vymaže.
  • Retinová mast.

Roaccutane na akné - recenze

Píšu recenzi poprvé v životě, ale nemohu udělat jinak. Faktem je, že ve věku 14 let jsem začal mít vážné kožní problémy. Akné se objevilo po celém obličeji a těle, dokonce i na rukou bylo mnoho. Moje matka mě několik let vedla k lékařům, ukazovala mi placené specialisty a dokonce i čarodějnice. Nejčastěji říkali, že po svatbě vše projde, ale nikdo nenavrhoval, jak se s takovým člověkem oženit.

Našli jsme lékaře, který se zavázal léčit mou patologii Roaccutanem. Musel jsem měsíčně darovat krev a měnit dávkování v závislosti na ukazatelích. Rychle jsem na sobě pocítil vedlejší účinky tohoto léku - bylo téměř nemožné být na slunci, mé rty byly strašně suché, moje ústa suchá a můj nos krvácel.

Ale stálo to za to, protože akné zázračně začalo mizet a přestaly se objevovat nové. Potřeboval jsem víc, abych si nalil spoustu make-upu, abych mohl jít ven a podívat se, že lidé v očích se stali zcela nebojácnými. Ukazuje se, že tento lék odstranil problém vnitřní povahy a akné by se již nemělo vrátit. Nejdůležitější je však užívat jej pouze pod dohledem lékaře, jinak nikdo neví, jak mohou vedlejší účinky dopadnout.!

Když jsem si přečetl pokyny k droze, málem jsem ji hodil do koše. Takové neuvěřitelné množství vedlejších účinků z nějaké kapsle. Když jsem však nahrál spoustu informací, po přečtení recenzí a obrátil se k lékaři, jsem si uvědomil, že je naprosto nemožné užívat tento lék bez dozoru. Proto jsem předtím, než jsem začal užívat pilulky, šel ke zkušenému a nákladnému dermatologovi..

Nejprve jsem byl poslán na testy a díky bohu nebyly nalezeny žádné kontraindikace pro užívání tohoto léku. Lékař předepsal speciální léčebný režim založený na mých individuálních ukazatelích a doporučil mi, abych ho navštívil alespoň jednou za tři týdny. Léčba roaccutanem trvala téměř 8 měsíců. Zároveň pokožka trochu vyschla a to je vše, už žádné nepohodlí. Pupínky prošly, zůstávají jen malé stopy, zejména od velkých vzorků. Po 3 měsících je výsledek zachován, takže mohu tento lék bezpečně doporučit, ale pouze po konzultaci s kvalifikovaným odborníkem.

Ve věku 30 let se mi na tvářích a čele objevila jakási bělavá vyrážka, která mě velmi svěděla. Všechny nepříjemnosti začaly v koupelně, sauně nebo jen na slunci. Vyzkoušel jsem více než tucet mastí a tablet, ale bylo to málo užitečné a musel jsem hledat jiného odborníka. Analýzy navíc neodhalily nic zvláštního, vše bylo v normálním rozmezí..

Musel jsem jít do krajského města na schůzku s placeným dermatologem, protože jsem to svědění prostě nemohl snést. Byla to ona, kdo našel příčinu mého problému a předepsal kurz terapie Roaccutane. Trvalo to více než čtyři měsíce a muselo se užívat 20 mg dvakrát denně. Zároveň jsem každý měsíc běžel k lékaři, dělal testy a utrácel za to spoustu peněz.

Během léčby jsem četl mnoho různých hororových příběhů o tomto léku. S jistotou řeknu, že téměř to všechno je nesmysl. Ano, někdy se vyskytla sucho v ústech, malá nevolnost a bolest hlavy. Ale stalo se to jen čas od času. Je jasné, že takovou léčbu může předepsat zkušený lékař a je nutné přísně dodržovat jeho doporučení, pak nebudou žádné problémy!

Akné se začalo objevovat v mém dospívání. Zkoušel jsem všechny představitelné a nemyslitelné prostředky. První věc, která hodně pomohla, bylo užívání antikoncepce. Ale nemohl jsem je pít pořád, tak jsem musel zrušit a hledat jiný lék na boj proti akné. Rozhodl jsem se vzít Roaccutane až ve věku 24 let a poté, protože už nezbyla žádná síla k boji.

Před použitím jsem musel projít celým seznamem testů: na cholesterol, triglyceridy, cukr, testy jaterních funkcí a těhotenský test. Všechny tyto testy musely být prováděny každý měsíc v průběhu léčby. Pro každý případ se nabídli, že budou současně užívat antikoncepci, ale já jsem to odmítl.

První dva měsíce jsem vypil 20 mg denně a poté přešel na 40 mg. Průběh léčby byl celkem 7 měsíců a 12 dní. Zažil jsem většinu publikovaných nežádoucích účinků, od deprese po zvracení. Ale shromažďuji nežádoucí účinky všech léků, které užívám, to je pravděpodobně můj osobní rys..

Během užívání drogy není dovoleno pít alkohol a to rozhodně nestojí za to. Jednou jsem se pokusil vypít víno a druhý den ráno jsem prakticky omdlel. Faktem je, že lék výrazně dehydratuje tělo a spolu s alkoholem způsobuje hroznou kocovinu..

K úlevě od suchých rtů a nosní sliznice jsem použil běžné vazelíny. Hydratační kapky pomohly mým očím a hodně jsem pil. Proto jsem kromě všeho ostatního také hodně zhubl..

Ve výsledku jsem dostal čistou tvář, opravdu na ní není akné ani na zádech. Navzdory skutečnosti, že to byl obtížný průběh a akné se může vrátit, stále budu léčbu opakovat - protože funguje.

Těhotenství po Roaccutane - recenze

Moje kůže mi v zásadě nevyhovovala vždy. Navzdory věku 37 let akné dosud nezmizelo. Jsou vždy na obličeji a před menstruací se nalijí na hrudník a záda. Jako teenager vypadá velmi nechutně.

Četl jsem hodně o Roaccutane a bál jsem se cítit všechny potěšení z nežádoucích účinků. Zejména s ohledem na to, že jsem chtěl druhé dítě, ale tento lék se během těhotenství neužívá a během léčby je nutné vyloučit koncepci. Ale nezbývalo mi nic jiného, ​​než aplikovat tento lék na mou pokožku, protože nevnímala jiné metody..

Je zajímavé, že lékař na mém vzhledu neviděl nic zvlášť strašného a věnoval více pozornosti hormonálnímu pozadí. Po určitém počtu testů a krátké léčbě dalších problémů jsme se zbavili mého otravného akné.

Nemohu říci, že jsem cítil vedlejší účinky silného užívání léku. Možná proto, že terapie byla prováděna v úsporném režimu. Samozřejmě, rty a nos sušily, ale vše je velmi snesitelné, hygienická rtěnka a opláchnutí nosu pomohly dobře.

Užíval jsem antikoncepční pilulky, abych neriskoval. Trvalo tři měsíce, než jsme se problému prakticky zbavili. Doktor mi však dovolil mít dítě jen 6 měsíců po ukončení užívání pilulek a povinném provádění všech vyšetření. Samozřejmě jsem plně dodržovala doporučení, takže jsem porodila zdravé dítě včas a bez patologií. Teď, těsně před menstruací, se mohou objevit dvě nebo tři zarudnutí nebo pupínky, ale to je úplně jiná věc a prakticky mě to neobtěžuje.

Po léčbě tímto lékem se nebojte těhotenství. Hlavní věcí je přísně dodržovat všechna doporučení lékaře a během užívání pilulek neplodit dítě. To v každém případě povede k potratu ze zdravotních důvodů, protože tento lék agresivně ovlivňuje vývoj plodu a nenechává dítěti šanci na přežití..

Podle pokynů můžete otěhotnět 2 měsíce po ukončení kurzu, ale odborníci doporučují zdržet se početí po dobu 6 až 12 měsíců, v závislosti na délce léčby. Otehotněla jsem po osmi měsících. Samozřejmě, že existovaly obavy, ale testy a ultrazvuk ukázaly, že s dítětem je vše v pořádku, takže klidně čekám na narození svého syna.

Těhotenství po recenzích Roaccutane

Už někdo otěhotněl po užití přípravku Roaccutane nebo Acnecutane? Jak dlouho to trvá?

Aigul, před sto lety, kdy se v Rusku poprvé objevily systémové retinoidy, gynekologové také řekli, že nemůžete otěhotnět po dobu šesti měsíců. Poté ministerstvo zdravotnictví navrhlo, aby to bylo jako „nadměrná opatření“, a gynekologové drasticky zkrátili dobu zákazu na tři měsíce.

Zdá se však, že moderní gynekologové jednají podle pokynů.

(a v každém případě o otázce vašeho těhotenství nerozhoduje dermatolog - to není jeho kompetence).

Těhotenství po Roaccutane

Související a doporučené otázky

1 odpověď

Po ukončení užívání tohoto léku nesmíte otěhotnět po dobu nejméně jednoho měsíce. Ale ne skutečnost, že to nějak ovlivní vývoj plodu. Doporučil byste projít prvním screeningem.

Prohledávání stránek

Co když mám podobnou, ale jinou otázku?

Pokud jste mezi odpověďmi na tuto otázku nenašli informace, které potřebujete, nebo pokud se váš problém mírně liší od předloženého problému, zkuste položit další otázku lékaři na stejné stránce, pokud souvisí s hlavní otázkou. Můžete také položit novou otázku a naši lékaři ji po chvíli zodpoví. Je to zdarma. Informace, které potřebujete, můžete také vyhledat v podobných otázkách na této stránce nebo prostřednictvím stránky pro vyhledávání na webu. Budeme velmi vděční, pokud nás doporučíte svým přátelům na sociálních sítích..

Medportal 03online.com provádí lékařské konzultace formou korespondence s lékaři na tomto webu. Zde získáte odpovědi od skutečných odborníků ve svém oboru. V tuto chvíli na webu můžete poradit v 50 oblastech: alergik, anesteziolog-resuscitátor, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetik, gynekolog, homeopat, dermatolog, dětský gynekolog, dětský neurolog, dětský urolog, dětský endokrinní chirurg, dětský endokrinní chirurg, specialista na infekční choroby, kardiolog, kosmetička, logopéd, ORL specialista, mammolog, lékařský právník, narkolog, neuropatolog, neurochirurg, nefrolog, výživový poradce, onkolog, urolog, ortoped-traumatolog, oftalmolog, pediatr, plastický chirurg, revmatolog, psycholog, revmatolog, radiolog, sexuolog-androlog, zubař, tricholog, urolog, lékárník, fytoterapeut, phlebolog, chirurg, endokrinolog.

Odpovídáme na 96,73% otázek.

Dr. PANARIN

Důsledky užívání Roaccutane

Ahoj drahý doktore! Prosím, řekněte mi, jaké je konkrétní časové období pro úplné vyloučení Roaccutanu z těla. Faktem je, že používám tento lék asi měsíc a tři měsíce od posledního použití pociťuji spoustu přetrvávajících a nepříjemných vedlejších účinků: za prvé, vyrážky na mé tváři se nezastavily a za druhé se ještě zhoršily v - za třetí, existuje neustálý duševní stres, vyjádřený v přetrvávajícím depresivním stavu, mentální aktivita je narušena, jmenovitě se projevuje mnohem horší než dříve, paměť se výrazně zhoršila a soustředění pozornosti. Zajímá mě, kdy se to všechno zastaví a zda se to vůbec zastaví, vrátím se do stejné říje a na jak dlouho?
- Anastasia

Vážená Anastasia! Roaccutane může mít vážné negativní účinky na zdraví, proto je před posouzením nutné posoudit rovnováhu možných přínosů a rizik. Účinné látky přípravku Roaccutane se vylučují z těla přibližně za 2 týdny, nežádoucí účinky mohou trvat mnohem déle. Na začátku léčby přípravkem Roaccutane může dojít k exacerbaci akné, která přetrvává několik týdnů. Poraďte se s psychoterapeutem, abyste potvrdili a vyhodnotili závažnost deprese, předepsali adekvátní terapii pro vznikající psycho-emoční stav.
Dermatolog O.V. Panarin.

Je hemangiom vedlejším účinkem přípravku Roaccutane? Plánování těhotenství po léčbě přípravkem Roaccutane.

Dobrý den, doktore Panarine. Pil jsem Roaccutane po dobu 2 měsíců, existují zlepšení, ale je zde také závažný vedlejší účinek - hemangiom v oblasti uší. Léčba musela být zastavena. Může tento lék způsobit tento problém?
A další otázka. Mám 19 let. Jaké testy musím vzít na přítomnost drogy v těle? Mám obavy o zdraví svého dítěte v budoucnu, protože se hodně mluví o narození dětí s patologiemi u lidí, kteří užívali drogu. Po jaké době mohu nebojácně plánovat narození dítěte??
Díky moc předem!
- Natálie

Milá Natalia! Je možné, že Roaccutane přispěl k výskytu hemangiomu, avšak tento nežádoucí účinek není uveden v pokynech pro lékařské použití drogy..
Je zcela bezpečné otěhotnět 2 měsíce poté, co přestanete užívat Roaccutane. K určení přítomnosti a množství účinných látek Roaccutane v těle není nutné provádět testy.
Dermatolog O.V. Panarin.

Přeskočení Roaccutane

Ahoj! Roaccutane užívám pod lékařským dohledem téměř 7 měsíců, váží 60 kg, dávka je 30 mg denně. V procesu užívání byly mezery: Nebral jsem vůbec 3 dny a několikrát (nemohu s jistotou říci, asi 8krát) jsem vynechal 10 mg, tj. ráno 20 mg. Vypil jsem a večer jsem nepil 10 mg (ukázalo se to 20 mg denně), ale tyto mezery byly v různých časech. Ovlivní to nějak výsledek (výsledek je vynikající, již dokončuji schůzku)?
- Anna

Drahá Anno! Nemyslím si, že vynechání několika dnů v léčbě Roaccutanem bude mít jakýkoli vliv na konečný výsledek léčby..
Dermatolog O.V. Panarin.

Roaccutane: 3 otázky

Ahoj. Užívám Roaccutane po dobu 1 měsíce v dávce 30 mg / den (moje váha je 60 kg) se současným příjmem vitaminu E 400 mg / den a hormonálních tablet Yarinu. Lékař je předepsal ke snížení možných vedlejších účinků Roaccutanu, řekl, že ho budu muset užívat v této dávce po dobu 4 měsíců. Lékař diagnostikoval mírné UGB. Před Roaccutanem jsem byl po dobu 3 let léčen všemi možnými metodami - gely, krémy, ultrafialovým zářením krve, ozonoterapií atd. Ale nic nepomohlo! Mnoho lékařů mě s nimi odmítlo léčit a vysvětlovalo, že Roaccutane má velmi negativní vliv na reprodukční systém, může způsobit otok vaječníků a dysfunkci. Mám pro vás několik otázek: 1. Je to pravda a byly ve vaší praxi takové případy? 2. Považujete následující léčebný režim za vhodný: Roaccutane se současným podáváním hormonů + vit. E (v takové dávce, a opravdu). 3. Jak moc to může ovlivnit moje játra, protože mi je jen 20 let? Vedlejší účinky - suchost sliznic v prvních 2 týdnech, nevolnost (byla 1krát za měsíc), bolest hlavy. Mohu říci, že po měsíci jsou pozorována zlepšení, ale velmi nevýznamná, s čím to může být spojeno? Falešná droga? Díky předem!
- Victoria

Drahá Victoria! Pevně ​​pochybuji, že ultrafialové záření krve a ozonoterapie jsou pro akné účinné, jak jste viděli z vlastní zkušenosti..
1. Roaccutane samotný, jako derivát vitaminu A, má protinádorový účinek, neobjevuje se na seznamu nežádoucích účinků ovariální dysfunkce. Roaccutane má silný negativní účinek na vyvíjející se plod, kterému účinné látky léčiva vstupují do krevního oběhu matky, nemají negativní vliv na reprodukční orgány žen a mužů. Pokud užíváte Roaccutane, určitě potřebujete „dvojitou“ antikoncepci, včetně kondomu, vč. a z toho důvodu, že nelze zcela vyloučit, že Roaccutane, působící na jaterní enzymy, může snižovat antikoncepční účinnost COC (aktivní složky léčiv: isotretinoin a ethinylestradiol jsou metabolizovány hlavně za účasti cytochromu P450 3A4 a aromatickou hydroxylací).
2. Dříve se předpokládalo, že vitamin E může snižovat vedlejší účinky přípravku Roaccutane, ale v poslední době se ukázalo, že tomu tak není. Pokud užíváte léky "Yarina" a "Roaccutane" společně, mohou se zvýšit vedlejší účinky, například suchá kůže.
3. Pokud nedochází k žádným onemocněním jater, jsou biochemické parametry jater normální (pravidelné testy), při užívání přípravku Roaccutane nezneužíváte alkohol, pak jsou negativní důsledky pro játra nepravděpodobné. Po 2 měsících lze očekávat výrazné zlepšení léčby přípravkem Roaccutane.
Dermatolog O.V. Panarin.

Užívání Roaccutane bez předepisování dermatologa

dobré odpoledne!
Prosím, řekněte mi, jak účinný je Roaccutane a zda je vhodný pro každého. Můžete jej použít bez lékaře??
- Maria

Drahá Marie! Roaccutane by měl být užíván (a vydáván v lékárnách) pouze na lékařský předpis od dermatologa, samoléčba se důrazně nedoporučuje. Jednou z indikací pro jmenování tohoto léku je neúčinnost adekvátní tradiční terapie. Roaccutane je zdaleka nejúčinnější léčba akné, ale může způsobit vážné vedlejší účinky..
Dermatolog O.V. Panarin.

Roaccutane

Vážený Oleg Valerievich! Je mi 20 let. Od dospívání akné na obličeji, zádech a hrudi. Nevím, jaká je závažnost. S největší pravděpodobností průměr. Kůže na obličeji je strašně mastná. Použil jsem Skinoren - žádný účinek. Lékaři nepředepsali žádná vyšetření (hormony, zažívací trakt atd.) Lékař mi předepsal Roaccutane, ale před zahájením kurzu mi neudělal žádné testy. Jen jsem se rozhodl, že „nezdá se, že bych měl chronické onemocnění jater nebo ledvin“. Teď mám obavy. Měla by za měsíc navštívit dermatologa a udělat si krevní test. Roaccutane užívám třetí den, jednu tabletu dvakrát denně. Hmotnost 50 kg. Omlouvám se, jestli ztrácím čas, ale mám velké obavy z následků. Řekněte mi prosím, je tento lék velmi škodlivý pro tělo? Může Roaccutane zkazit játra? Naši lékaři bohužel svým pacientům nejsou příliš všímaví. A přesto je Roaccutane často neúčinný? To znamená, že akné se brzy znovu vrátí nebo se vůbec neléčí? A co mastná pleť?
Díky předem!
- Olga

Milá Olga! Věřím, že před předepsáním přípravku Roaccutane ve standardní dávce je nutné složit biochemický krevní test na jaterní enzymy a tuky. Kromě toho se také vyžaduje, aby byly ženám přiděleny testy na hCG k vyloučení těhotenství..
Lék relativně zřídka způsobuje závažné nežádoucí účinky (například je možná hepatitida vyvolaná léky).
Léčba přípravkem Roaccutane je zřídka neúčinná, ale měla by být přísně odůvodněna (není předepsána všem v řadě) a prováděna pod pravidelnou klinickou a laboratorní kontrolou (vyšetření dermatologem, testy atd.)
Mastnota pokožky během léčby přípravkem Roaccutane významně klesá, po ukončení léčby - postupně se zvyšuje, ale obvykle se stává o něco méně než před léčbou.
Dermatolog O.V. Panarin.

Roaccutane a reprodukční zdraví

Ahoj! Prosím, řekněte mi, že piju Roacutan dlouho, menstruace se mi zastavila, byly mi předepsány vitamíny: kyselina listová, kyselina glutamová, methionin. Když jsem pil, přišla menstruace, teď zase ne. Co dělat? Velmi se bojím, před třemi lety jsem potratila, poté jsem byla mnohokrát kontrolována, všechno se zdá být v pořádku, ale teď se bojím ještě víc, opravdu chci děti.
- Alexandra

Drahá Alexandra! Roaccutane nemá žádný vliv na menstruaci ani na ženský reprodukční systém (všechny zjištěné nežádoucí účinky se odrážejí v nejnovější verzi pokynů k léku). Během užívání přípravku Roaccutane a do jednoho měsíce po jeho ukončení musíte neustále používat 2 metody antikoncepce, z nichž jedna musí být kondom, jinak, pokud během tohoto období dojde k těhotenství, existuje vysoká pravděpodobnost vrozených deformit u dítěte.
Dermatolog O.V. Panarin.

Roaccutane a pustulární onemocnění

Dobrý den, drahý Oleg Valerievich. Prosím, řekněte mi, je možné při užívání Roaccutanu vyvinout hydradenitidu a panaritium? Nikdy jsem netrpěl ani jedním, ani druhým, a teď, když jsem již nashromáždil téměř dvě třetiny kumulativní dávky Roa, jsem byl vyčerpán hydradenitidou a panaritiem...
- Anna

Drahá Anno! Ano, uvedené vedlejší účinky jsou možné během léčby přípravkem Roaccutane, protože tento lék je nebezpečný. Před předepsáním přípravku Roaccutane musí dermatolog pečlivě posoudit rovnováhu možných přínosů a rizik. Je nutné předepsat antibiotickou terapii k léčbě vzniklých komplikací (zrušení Roaccutanu nepovede k jejich vymizení).
Dermatolog O.V. Panarin.

Dávkování roaccutanu a vitaminu A.

Vážený pane doktore, budu pít Roaccutane, závažnost akné je střední, váha 53 kg. Dermatolog předepsal dávku 50 mg denně (2 tablety po 10 mg ráno a 3 večer) + vitamin A. Je tato dávka příliš velká pro mou váhu a mohu také užívat vitamin A společně s Roaccutanem? Děkuji za odpověď!
- Asya

Drahá Asya! Podle mého názoru je maximální přípustná dávka isotretinoinu pro orální podávání se střední závažností 0,5 mg / kg / den (při vysokých dávkách může riziko výskytu a závažnost nežádoucích účinků významně překročit očekávaný přínos). Při užívání 50 mg / den je ekonomicky možné koupit jednu standardní 10mg tobolku a dvě 20mg tobolky Roaccutane. Vitamin A lze užívat při užívání přípravku Roaccutane, ale pouze v dávkách, které nepřekračují fyziologické normy.
Dermatolog O.V. Panarin.

Roaccutane a slunce

Dobrý den, prosím, řekněte mi, co se stane, když půjdu k moři hned po ukončení užívání přípravku Roaccutane (po 5,5 měsících)? Je v tomto případě možné se opalovat?
- Diano

Milá Diano! Doporučuji používat opalovací krém. Během příjmu přípravku Roaccutane a po určitou dobu po jeho ukončení může být pokožka citlivější na sluneční paprsky - dochází k zánětu kůže. Roaccutane významně zvyšuje pravděpodobnost zjizvení po spálení sluncem.
Dermatolog O.V. Panarin.

Několik otázek o Roaccutane

Ahoj! Dermatolog mi předepsal Roaccutane. Řekl, co je třeba užívat po menstruaci, proč je to tak? Stačí počkat půl měsíce a chcete zahájit léčbu rychleji. Pro jmenování Roaccutane bude stačit pouze biochemický krevní test. Také jsem slyšel, že Roaccutane se v Rusku často padělá a že je lepší používat léky z jiných zemí, to je pravda?
Díky předem!
- Jevgenija

Milá Evgenia! Léčba přípravkem Roaccutane začíná 2.-- 3. Den následujícího normálního menstruačního cyklu, aby bylo zcela jisté, že skutečně nedojde k těhotenství (analýza těhotenství může být falešně negativní). Všem pacientům je předepsán biochemický krevní test před jmenováním Roaccutane a pravidelně v průběhu léčby, možnost dalších testů je zvažována individuálně na recepci. Nemám žádné informace o padělcích Roaccutane.
Dermatolog O.V. Panarin.

Kompatibilita přípravku Roaccutane s alkoholem

Dobrý den, prosím, řekněte mi, jaké je nebezpečí užívání přípravku Roaccutane spolu s alkoholickými nápoji? Může užívání Roaccutanu způsobit neplodnost u mužů??
- Irino

Milá Irino! Roaccutane může být toxický pro játra (hepatitida vyvolaná léky se vyskytuje zřídka). Pokud se Roaccutane a alkohol užívají společně, může to zvýšit toxický účinek na játra..
Roaccutane i alkohol mohou navíc významně zvýšit hladinu tuků (triglyceridů) v krvi, což může vést k zánětu slinivky břišní (pankreatitida), který je v některých případech život ohrožující..
Roaccutane nepříznivě neovlivňuje reprodukční orgány žen a mužů, neplodnost při užívání tohoto léku nevzniká.
Dermatolog O.V. Panarin.

Roaccutane a mechanické čištění obličeje

Ahoj! Užívám Roaccutane téměř jeden týden. Kožní vyrážka stále existuje. Prosím, řekněte mi, zda je možné během léčby tímto lékem provést mechanické čištění obličeje?
- Olga

Milá Olga! Viditelné zlepšení léčby přípravkem Roaccutane lze očekávat po jednom měsíci. Domnívám se, že je nežádoucí provádět manuální extrakci komedonů během léčby Roaccutanem, zejména proto, že pokud existují zánětlivé prvky, je absolutně nemožné je „vytlačit“..
Dermatolog O.V. Panarin.

Informace uvedené na webu by neměly být používány pro autodiagnostiku a léčbu a také nemohou sloužit jako náhrada osobní konzultace s lékařem..

Těhotenství po recenzích Roaccutane

Moderátoři: Anonymní, kosmetický administrátor

roberto cavalli (považujte ho za mého přítele) píše:

„Četl jsem poměrně velké množství informací na stránkách v anglickém jazyce (dokonce existuje stránka, kde si lidé vedou deníky o užívání Roaccutane) a nikdy jsem se nestretl s informací, že by někdo působením Roaccutane negativně ovlivnil plod, jeho vývoj. přinejmenším si nikdo nestěžoval.

Roaccutane se používá již více než 10 let a pokud by byl po ukončení užívání přípravku Roaccutane zjištěn negativní vliv na těhotenství, pak by byl tento lék pravděpodobně buď zakázán pro ženy, nebo by byl v pokynech napsán o možnosti ovlivnění následného těhotenství. "

Vlastní

  • Příspěvky: 247
  • Připojen: Po 18. července 2005 20:34
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Vlastní

  • Příspěvky: 258
  • Připojen: Út 3. srpna 2004 15:49
  • Místo: Moskva
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

roberto cavalli (považujte ho za mého přítele) píše:

„Četl jsem poměrně velké množství informací na stránkách v anglickém jazyce (dokonce existuje stránka, kde si lidé vedou deníky o užívání Roaccutane) a nikdy jsem se nestretl s informací, že by někdo působením Roaccutane negativně ovlivnil plod, jeho vývoj. přinejmenším si nikdo nestěžoval.

Roaccutane se používá již více než 10 let a pokud by byl po ukončení užívání přípravku Roaccutane zjištěn negativní vliv na těhotenství, pak by byl tento lék pravděpodobně buď zakázán pro ženy, nebo by byl v pokynech napsán o možnosti ovlivnění následného těhotenství. "

A vy jste sledovali můj první odkaz, přečtěte si.
Právě je tedy napsán přesný opak vašich tvrzení. Není to tak nějak, drahá paní.
DÁTE pouze pohled z jedné strany, ale někdo řekne celou pravdu.
Nebo si pak ve zprávách přečtěte nekrology.

Vlastní

  • Příspěvky: 258
  • Připojen: Út 3. srpna 2004 15:49
  • Místo: Moskva
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Ann Margolina (Anna Margolina, Ph.D.) píše:
„Absolutně všechny cizí zdroje, které jsem četl (a hodně toho čtu), píší, že teratogenní účinek je zaručen, pokud otěhotníte během užívání přípravku Roaccutane (Accutane). To znamená, že pokud otěhotníte při užívání tohoto léku, ukončete těhotenství a nedoufejte Ale po ukončení přijímání můžete po šesti měsících (někteří dokonce píší 2 měsíce) otěhotnět beze strachu. Existují studie, existují statistiky - Roaccutane nemá opožděný účinek na plod. “

Zde je odkaz na jeden z jejích článků:
http://vrach-kosmetolog.ru/ar/ar10.htm
a také existuje mnoho dalších medů. její články a nejen ona. a spoustu diskuzí na toto téma.

Vlastní

  • Příspěvky: 247
  • Připojen: Po 18. července 2005 20:34
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Gallko, ano, sledoval jsem tvůj odkaz.
Za prvé nebyla zjištěna žádná přímá souvislost mezi sebevraždou a roaccutanem. Kromě toho mohu říci, že lidé trpící akné jsou náchylní k depresi kvůli těm nejužitečnějším (kdo má rád, když pokožka na obličeji hnije).
Zadruhé, takový článek je výhodný pro konkurenční firmy, protože roaccutane je obecně uznáván jako účinný lék na akné. Potřebují farmaceutičtí giganti najít a uvolnit jednu drogu, jako je P, když je možné nabídnout a prodat neměnné množství daleko od penny, které dočasně pomáhají nebo nemají vůbec žádný účinek.

Zatřetí, nepředstírám, prostě nechci, aby byly informace jednostranné. Proto dávám odkaz na fórum, kde jsou SKUTEČNÍ lidé, kteří o tom všem diskutují, vedou pozorovací deníky a podávají zprávy o svém zdraví v procesu samotné léčby, vítězstvích a neúspěchech (on-line). A tady to není jen o potřesení, mluvíme. Jde například také o éterické oleje. Kromě toho existují odkazy na různé vědecké studie. Toto je medové fórum. časopis, existují články a lékaři, vč. sedět na tomto fóru (je tematické - lékařské).

Roaccutane se v zahraničí používá již dlouhou dobu a není z toho žádná panika.

Vlastní

  • Příspěvky: 247
  • Připojen: Po 18. července 2005 20:34
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Vlastní

  • Příspěvky: 258
  • Připojen: Út 3. srpna 2004 15:49
  • Místo: Moskva
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Vlastní

  • Příspěvky: 247
  • Připojen: Po 18. července 2005 20:34
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

VIP

  • Příspěvky: 1925
  • Připojen: St 16. června 2004 22:24
  • Místo: Moskva
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Ann Margolina (Anna Margolina, Ph.D.) píše:
„Absolutně všechny cizí zdroje, které jsem četl (a hodně toho čtu), píší, že teratogenní účinek je zaručen, pokud otěhotníte během užívání přípravku Roaccutane (Accutane). To znamená, že pokud otěhotníte při užívání tohoto léku, ukončete těhotenství a nedoufejte Ale po ukončení přijímání můžete po šesti měsících (někteří dokonce píší 2 měsíce) otěhotnět beze strachu. Existují studie, existují statistiky - Roaccutane nemá opožděný účinek na plod. “

Zde je odkaz na jeden z jejích článků:
http://vrach-kosmetolog.ru/ar/ar10.htm
a také existuje mnoho dalších medů. její články a nejen ona. a spoustu diskuzí na toto téma.

Existují statistiky a život. Je možné, že někdo na fóru napíše, že se dítě narodilo méněcenně? A není faktem, že je povinen se narodit, všechno může být čas od času vyhozeno. Výňatky z fór, omlouvám se, nevěřím.

BŮH

  • Příspěvky: 10677
  • Připojen: St 15. října 2003 22:08
  • Místo: Tallinn
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

host

  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Vlastní

  • Příspěvky: 258
  • Připojen: Út 3. srpna 2004 15:49
  • Místo: Moskva
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

host

  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Vlastní

  • Příspěvky: 333
  • Připojen: ne 3. července 2005 21:10
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Re: VAROVÁNÍ. ROACKUTAN. VRAH.

Vypil jsem to a (mmm) je vše v pořádku, akné zmizelo, kůže byla jako dětská, nyní někdy něco vyskočí a pak jen před kritickými dny. A na těhotenství má vliv, pokud otěhotníte během léčby nebo do měsíce po ní.

Vlastní

  • Příspěvky: 471
  • Připojen: Út 3. srpna 2004 16:30
  • Profil
  • Nahoru
  • Stěžujte si na tuto zprávu
  • Informace

Re: VAROVÁNÍ. ROACKUTAN. VRAH.

Vypil jsem to a (mmm) je vše v pořádku, akné zmizelo, pokožka je jako dětská, nyní někdy něco vyskočí a pak jen před kritickými dny. A na těhotenství to má vliv, pokud otěhotníte během léčby nebo do měsíce po ní.

Ještě jednou: dívka již při narození má určitý počet vajec, po narození již nebudou. Roaccutane ovlivňuje celý vaječník se všemi vejci v něm. Opakuji ještě jednou: tato sada vajec se neobnoví, po Roaccutane se „nezotaví“ a nepřijdou k nim (s další menstruací se sníží). Podle toho bude pravděpodobně ovlivněna vaječná buňka oplodněna..
Závěr: Rád hraji ruletu?

BŮH

  • Příspěvky: 10677
  • Připojen: St 15. října 2003 22:08
  • Místo: Tallinn
  • Profil
Články O Akné Gely